Jobbik18 az önkományzatban

2016-07-04 10:14

1. Makai Tibor napirend előtti felszólalása – Az önkormányzatiság lerombolásának szándéka, többek közt a közoktatás államosításának példáján keresztül bemutatva.

Furcsa és egyáltalán nem előrevivő “államosítás” tanúi lehetünk a Fidesz kormány törekvései során. A furcsaság abban mutatkozik meg, hogy miközben lényegét tekintve az önkormányzatiság is egy közösségi (mondhatjuk,állami) társadalom szervezési, tulajdonosi forma, mégis azt tapasztaljuk, hogy a jelen államosítássokkal, központosításokkal éppen a még nyomokban létező önkormányzatiságot éri súlyos támadás.

A felszólalásról készült videó:

2. Tegyünk rendet a Bókay strandon! – Elviselhetetlen elemek terrorizálják a kikapcsolódni vágyó fürdőzőket.

A társadalmi együttélés legalapvetőbb normáit is elutasító elemek inzultálják a Bókay strand pihenésre vágyó látogatóit. A panaszosok elmondása szerint bűncselekmények, súlyos zaklatások, közegészségügyi vétségek fordulnak elő rendszeresen a medencék környékén. Az üzemeltetők részéről eddig igazán hatékony közbelépés sajnos nem történt.

Makai Tibor képviselő hozzászólása az illetékesek válaszaival együtt:

3. Endrődy Sándor utcai társasház és Havanna piac

Sok évi huzavona után megoldódni látszik az Endrődy Sándor utca 2. szám alatti társasház kivitelezésekor elkövetett építési hibák garanciális javításának elmulasztása. Ugyan az önkormányzat elismerte a részbeni felelősségét ez ügyben, a felelősöket azonban nem nevezte meg és a tanulságokat sem elemezte ki. Ettől függetlenül örülünk, hogy a Jobbik figyelemfelhívása, kérdésfeltevése nyomán remélhetőleg rendeződik a ház és főleg a lakástulajdonosok gondja.

Támogatjuk a “Havanna piac” működési körülményeinek javítását, hiszen egy népszerű és szükséges közellátási formáról, intézményről van szó. A megcélzott 100 milliós beruházási költségek azonban aggodalomra adnak okot. Persze elképzelhető, hogy az alapvetően parkolóként funkcionáló területen nem egy új csarnokot akarnak építeni, erre viszont elég kicsi az esély.

Makai Tibor hozzászólásairól készült videó:

Jobbik XVIII. kerületi szervezete

Jogállamban a jog, Magyarországon Orbán oligarchái számítanak.

2017 november