Híreink

Kimondjuk. Megoldjuk.

2014-01-18 14:29
-A +A

Véget ért a Jobbik szombati évértékelő rendezvénye, melyen mintegy kétezer meghívott vendég vett részt az újbudai Sportmax rendezvényközpontban. Vona Gábor, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje tartott beszédet, melyet az N1TV élőben közvetített.

A rendezvényközpontban a 14 órai kezdésre már teltház volt, az ország egész területéről érkeztek a Jobbik-tagok és meghívott vendégek. Mirkóczki Ádám üdvözölte az egybegyűlteket gúnyhatáron innen és túl, valamint a sajtó megjelent képviselőit is.

A Jobbik szóvivője elmondta, hogy az Echo televízió is közvetíteni fogja Vona Gábor beszédét. A hasonló rendezvényeket általában Pörzse Sándor szokta vezetni, ő azonban most külföldi tartózkodása miatt nem tudott megjelenni – az ő helyét így a szóvivő vette át a Sportmax-ban. A rendezvény hivatalos kezdetén az egybegyűltek közösen elénekelték a Himnuszt.

17:00

„Ez az én vérem, ez az én nemzetem, ide tartozom közétek. Soha nem fordult meg a fejemben, hogy máshová tartozzam, bárhol is jártam, hálát adtam az Istennek, hogy magyarnak születtem” – mondta Vona Gábor. A választási „csata” előtt azt kérte, a tagok szorítsák össze a fogukat, tapossák el a kételyt, és idézzék fel az őseiket, nemzeti hőseiket. Gondoljanak a gyermekeik törékeny és bizonytalan jövőjére, és a reményre – amit a jobbikosoknak meg megvédeniük.

x

„Küzdjetek, harcoljatok velem a győzelemig, ezt kérem tőletek … Attila unokái soha, semmitől nem félnek” – mondta zárszóként Vona Gábor, beszédét a mintegy kétezres hallgatóság álló tapssal búcsúztatta.

A nemzeti párt miniszterelnök-jelöltjének beszéde után a résztvevők közösen elénekelték a Szózatot és a Székely himnuszt, ezzel a rendezvény ezen része véget ért. Hamarosan kezdődik az Ismerős Arcok koncertje.

Köszönjük, hogy velünk tartottak az elmúlt órákban, itt tudósításunk véget ért!

16:50

A Jobbiknak sikerült leendő kormányának diplomáciai alapjait megteremtenie – mondta. Törökországgal kapcsolatban arról beszélt, ott már csak azért „körülugrálták”, mert annyit mondott, Atilla unokái vagyunk. Emlékeztetett továbbá arra is, hogy ennyi diplomáciai vendég pártrendezvényen még nem volt, mint most a Jobbikén. Hozzátette: az ország számos pontján polgármestereket tudtak avatni, így a választási eredmények is azt mutatják, a pártnak van esélye a jövőben, készen állnak a kormányzásra.

s

A párt miniszterelnök-jelöltje optimista: egyrészt azért, mert szerinte az ő programjuk a legjobb, nem kell hazudniuk semmiről. Másrészt azért, mert a 35 év alattiak körében már a Jobbik a legnépszerűbb párt. Tovább erősíti az optimizmusát az is, hogy az interneten nagy erőt tud felmutatni a radikális párt, a fiatalos kampány során pedig képesek voltak megmutatni, hogy milyen emberek ők valójában.

Az álruhás országjárással Vona azt akarta üzenni, a Jobbiknak mindenki fontos. Mint mondta, ez jól sikerült, sok tapasztalatot gyűjtött, így folytatni kívánja a jövőben is.

16:40

Vona Gábor a magyarság szellemi egyesítését nevezte politikai céljának, amit szerinte nem úgy kell megoldani, hogy „lépjünk túl a problémákon”, mert akkor csak gerjednek a konfliktusok. Olyan magasra kell emelkedni, ahonnan mindenki átlátja a bajokat, és látja, hogy mindannyian Atilla unokái vagyunk – tette hozzá.

Nekem a Jobbik sem cél, nekem a Jobbik is eszköz. Eszköz, a magyarság megmentésére – jelentette ki.

s

A választási kampányról azt mondta, vannak pártok, akik már odáig süllyedtek, hogy nem is magukat rakják ki, hanem a másikat elriasztás képpen.

A választójogi rendszer változtatását egy focimeccshez hasonlította, ahol narancssárga a bíró, a kommentátor az ő üzlettársa, a büfében csak narancslevet lehet kapni, a kormánycsapatnak pedig nincs kapuja, így nem lehet neki gólt lőni.

A Jobbik szimpatizánsaitól nem elég egy szavazat. Vona mindenkit kért, hogy „ő legyen a Jobbik médiája”, és segítse a pártot. Vona Gábor szerint az biztos, hogy a Jobbik egyszer kormányozni fogja az országot, de erre inkább előbb, mint utóbb kell, hogy sor kerüljön. Ugyanis nem a Jobbik, hanem a helyzet a radikális – mondta.

16:30

Vona Gábor kitért a közbiztonságra is: mint mondta, bevezetnék a halálbüntetést, a kémiai kasztrálást, és felállítanák a Csendőrséget. Fellépnének az iskolai erőszak ellen, hiszen egyre több diák követ el öngyilkosságot.

s

A cigány-magyar együttélés egy másik probléma. Előbb ki kell mondani az igazságot, utána lehet azt megoldani, elegünk van a rasszistázásból! – jelentette ki Vona. Lassan már a cigány szót sem lehet mondani, a cigánykerékből is etnikai fordulat lesz. Magyarországon soha nem lesz olyan törvény, amely ember és ember között etnikai vagy vallási alapon különbséget tenne  - mi pont, hogy egyenlőséget akarunk – tette hozzá. „A tisztességes cigány embernek is jobb lesz egy Jobbik-kormány esetén. Nem azért mert cigány, hanem azért, mert tisztességes” – mondta.

16:25

Vona Gábor a határon túli helyzet politikai kezeléséről elmondta, az pártjuknak nem szavazati kérdés. Amikor őt ki akarták tiltani Romániából, akkor ő családjával nyaralni ment Erdélybe – mesélte el, arra utalva, hogy nem hátrálnak meg a kérdésben.

„A Jobbik azt mondja, szavazzatok arra a pártra, akire csak akartok! Nekünk már az is öröm, hogy egyáltalán szavazhattok” – mondta az elnök, arra kérve a tagságot, hogy ezt az üzenetet vigyék el a határon túli embereknek, kiegészítve azzal, hogy a Jobbikra mindig számíthatnak.

Külpolitikával kapcsolatban az Észak- és Adriai tenger közti együttműködésről beszélt, elítélve az egyoldalú, Euroatlanti szövetséget. Sszerinte ehelyett Eurázsianizmusra van szükség, amiben meg lehet tartani a nemzeti identitást, azt nem akarják elnyomni, elvenni.

Oroszországgal, Törökországgal és Németországgal kell olyan megegyezésre jutni, melyből az ország jól jöhet ki. A paksi bővítésről elmondta: a nemzeti párt mindig is támogatta az ötletet, azonban azt sajnálják, hogy kampánykérdéssé vált az ügy. Orbán Viktor stratégiai hibát vétett azzal –mondta-, hogy a kampány előtt kötött szerződést, és, hogy arról nem tartott korábban konzultációt. Az országnak pedig arra van szüksége a szövetségkötéseknél, hogy semlegesek maradjunk, de eközben akár minden féllel jóban legyünk.

16:14

Vegyük már észre, hogy az MSZP csak kihalásos alapon változik! – mondta Vona Gábor arra vonatkozóan, hogy a szocialista párt 12 évet kormányzott eddig, de rendre megbukott. Most azonban régi tagjaikat szedték elő megint, Mesterházy, Gyurcsány, Fodor, Bajnai, Kuncze stb. személyében, és újra próbálkozik.

Az SZDSZ-es Fodor Gáborral kapcsolatban kitért arra is, hogy a Jobbik szerint nem lenne szabad indulnia olyan politikusnak a választásokon, aki korábbi pártjával több száz milliós tartozást halmozott fel. Mint mondta, a baloldalnak semmilyen programja nincs, a Fidesz úgy beszél, mint a jobbik, de úgy tesz mint az MSZP.

Ezt követően a Fidesz kommunikációjára tért ki, ami úgy tesz, mintha segítene az embereken, de valójában rendre rájuk hárul minden teher. Az IMF-hitel törlesztése mögött rosszabb dollárkötvények állnak, a devizásokkal kapcsolatban pedig csak az időt húzzák. Több a munkahely! – igen, a közmunka, és a külföldi munkavállalás több – érzékeltette a helyzetet.

Vannak azonban olyan emberek is az országban – mondta -, akiknek az elmúlt 24 év politikájából úgy ahogy van, elegük lett – „ezek vagyunk mi!” – fűzte hozzá Vona Gábor, majd egy hármas miniszterelnök-jelölti vitát vetett fel, ahol „legyen egy sportszerű vita, a végén pedig győzzön a jobbik!”.

16:01

Vona Gábor az elmúlt 6-8 év legnagyobb tragédiájának, második Trianonnak nevezte azt, hogy ennyi idő alatt mintegy félmillió ember hagyta el az országot. Annak a politikai garnitúrának, ami engedte, hogy olyan emberek menjenek el százezrével az országból, akik amúgy a társadalom gerincét adja, mennie kell! – jelentette ki határozottan. Hozzátette: A Fidesz és az MSZP üldözte el ezeket a „szociális emigránsokat”, akik nem igaz, hogy kalandvágyból hagyták el az országot. Vona szerint ezek az emberek Jobbik-szavazók, hiszen tudják, hogy milyen pártok politikája miatt kellett elmenekülniük. Elmondta, hogy már-már a választások legitimitását veszélyezteti, hogy ezek az emberek nem szavazhatnak levélben. Vona elárulta, hogy nyugati körutat terveznek, ő személy szerint Londonban fogja felkeresni a magyarokat, hogy elmondja nekik, van még remény.

s

Sokan azonban épp a devizahitelek miatt távoztak az országból – tette hozzá, majd élesen bírálta a kormányt azért, mert az egyik egyeztetésére sem hívta meg a devizahiteles szervezetek képviselőit, csak „kamu” civil szervezeteket ültetett maga mellé. Az MSZP pedig lapul, egy árva tervük sincs a probléma megoldására – jegyezte meg, így ha a baloldal nyeri a választásokat, rengeteg devizást fognak kilakoltatni – mondta.

A Jobbik februárban országos, összehangolt tüntetésre készül a devizahitelesekért – jelentette be Vona Gábor. A devizások nem segélyt kérnek, hanem igazságot – mondta. A tüntetéssorozat legalább száz helyen fog végig menni.

Végső Trianon – így nevezte a termőföld védelmének hiányát Vona Gábor. A jövőhöz szükség van a termőföldre, de nagyon nehéz áttörni azt a falat, hogy a társadalom egyik fele érti ezt, a másik pedig nem – mondta. Ebben a „reménytelen helyzetben” munkájáért köszönetet mondott Hossó Andreának, aki az Anyaföldvédelmi Kerekasztal ügyvivője. A kerekasztal összehívását egy fontos napnak nevezte a pártelnök, ami aznap volt, amikor a Jobbik-frakció elfoglalta a Parlament pulpitusát, hogy így akadályozzák meg a Fidesz-féle földtörvény megszavazását.

Magyarországon ribilió lesz, ha nem változik a földvédelem – jelentette ki újra Vona, aki szerint csak a Jobbik nem árulta el a magyar földet.

15:45 Vona Gábor beszéde

Vona Gábor, a Jobbik pártelnöke, miniszterelnök-jelöltje azzal kezdte beszédét, hogy hazánkban vannak akiknek fontos az ország jövője, és vannak, akiknek elég a tévé is. Elég volt az elmúlt két évtized politikájából, győzni akarunk! – jelentette ki később, hozzátéve, hogy nem azért akarnak nyerni, hogy hatalmuk legyen, hanem azért, hogy az országnak jobb legyen – ezzel köszöntötte az egybegyűlteket.

A Jobbik vezetője elmondta, hogy a rendszerváltáskor az emberek hiába bíztak a javulásban, az egymást váltogató kormányok mindenüket elvették. Ma már semmi nem maradt, lopni sem lehet, csak magánvagyont – érzékeltette a siralmas helyzetet Vona.

s

Folytatta: a lopásokon túl jött az eladósodás, hiszen a rendszerváltás idején nem tárgyalták újra az államadósságot. A 2010-es Fidesz-kormány is csak erős megszorítások árán képes azt fizetni, újratárgyalás helyett – mindezek ellenére azonban 22 728 milliárd forintra nőtt az államadósság.

Eltűntek a gyáraink, üzemeink, tönkrement a mezőgazdaságunk – mondta Vona Gábor. A magyar GDP-re is kitért: az szerinte nem szól másról, mint a multikról, így a valós nemzeti gazdasági helyzet még rosszabb lehet, mint a számok mutatják.

Ezt követően ördögi desszertnek, mézesmadzagnak nevezete az Európai Uniót a nemzeti párt elnöke. Szerinte csak olcsó piacnak, rabszolgáknak nézik nyugaton a keleti országokat. Fejlődés helyett az Unió az eutanáziát hozta – mondta.

15:36

Vona Gábor megkezdte beszédét. Írásos tudósításunkat folyamatosan frissítjük!

15:30

Mint Mirkóczki elmondta, jelen van az iraki és iráni nagykövet, de számos más ország is képviselteti magát a Jobbik rendezvényén, Törökországtól Lengyelországon át Finn- és Svédországig. A bejelentést követően Vári-Kovács Péter előadóművész énekelte el a Jobbik-IT indulóját.

15:25

Szávay István jobbikos parlamenti képviselő lépett a színpadra, aki arról beszélt, hogy hazánk valódi rejtett erőforrása a határon túli magyarságot jelenti. Elmondta, hogy Székelyudvarhelyen megnyitott a Jobbik Székelyföldi Központi irodája – ezt a kijelentést nagy taps fogadta. Szávay köszöntött minden jelenlévő, határon túli magyart, úgy, ahogy hosszú tapssal a közönség is. Vesszen Trianon! – zengett a csarnok. Végül köszönetet mondott azért a harcért, amit a jobbikosok vívnak.

15:20

A Kurul dobosok előadása után a színpadon átadták a Pongrátz Gergely-érdemkeresztet Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár, a Százak Tanácsának tagjának. A díjazottról egy bemutató videót vetítettek le. A díjat Vona Gábor pártelnök, és Murányi Levente ’56-os forradalmár adták át ünnepélyes keretek között.

s

Csath Magdolna elmondta, hogy anno személyesen is beszélt Pongrátz Gergellyel, és nagy büszkeséggel tölti el az az elismerés. De mit mondhat egy közgazdász egy forradalmár mellett? – tette fel a kérdést. A legfontosabb az – mondta-, hogy nemzeti elkötelezettséggel végezze mindenki a munkáját, szakmájában pedig legyen tisztességes.

x

15:06

Perceken belül színpadra lép Vona Gábor, egyelőre a Kurul dobosok adják elő utolsó számukat. Frissítés: Vona Gábor beszédét 15:30 körül kezdi meg.

14:54

A művésznő az Adjon az Isten című Hungarica dalt is előadta, ami annak ellenére, hogy bevallása szerint egy próba után hangzott el, nagyon szépen szólt. A közönség végig tapssal kísérte, kiváló a hangulat Újbudán.

s

Mirkóczki ezt követően arról beszélt, hogy egy tévés szereplése előtt szenvedve hallgatta végig Fodor Gábor beszélgetését. Azért fontos a harc, hogy ezek a politikai hullák ne térhessenek vissza még a közéletbe sem – jegyezte meg. Beszédét követően kezdik előadásukat a Kurul dobosok.

s

14:43

Mirkóczki Ádám következőnek Bálint Natália operaénekesnőt hívta fel a színpadra, aki a felvezetés szerint három dalt fog előadni zongora, valamint akusztikus gitár kíséretében. A hangosítás kiváló, Natália Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország előadása szépen betölti a csarnokot.

s

14:38

A nagy tapsot kapó előadást Kassai Kaszás Imre előadásában Komjáthi Jenő, Magyar vagyok című verse követte. A teremben abszolút teltház van, szabad szék sem maradt.

14:30

Sűrű Tamás, a dombrádi Jobbik-szervezet elnöke, kétszeres magyar bajnok, VB-bronzérmes foci-freesytle játékos lépett a színpadra, aki követhetetlenül technikus trükköket mutatott be labdájával. Ritka, amikor a foci és a magyar zsenialitás egy mondatba kerül, itt megtörtént.

s

s

14:07

Kezdésként a délvidéki Fokos népzenei együttes lépett színpadra, akik három dalt fognak játszani, elsőként egy Rózsa Sándorról szóló dalt adtak elő, előadásukat kitörő taps fogadta.

a

alfahir.hu - jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


A Jobbik és a Fidesz a legnépszerűbb az egyetemisták, főiskolások között az Aktív Fiatalok Magyarországon Kutatócsoport
Több mint 2500-an vettek részt a beol.hu hétfőtől vasárnapig tartó nem reprezentatív felmérésében, mely szerint a Jobbik
Vona Gábor fordul Orbánhoz kérdésével.

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Az így befolyó milliárdokat a kormányzat köteles lenne a Magyar Munkahelyvédelmi Alapba csoportosítani.
Mentelmi jog: Boldog István, Kálló Gergely

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 április