A Jobbiktól plagizál a Fidesz

2013-03-01 19:29
Fotó: akademia.comunicamos.org

A kormányzati rezsicsökkentési elképzelések előtt 2012. november 9-én a Jobbik már benyújtotta az alapvető élelmiszerek 27 százalékról 5 százalékra történő csökkentésére vonatkozó javaslatát- mondta el mai sajtótájékoztatóján Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője. Hozzátette: a párt indítványa után több hónapos csúszással a kormány 18 százalékra tervezi beállítani ezt az áfa- tartalmat.

A Jobbik továbbra is kitart amellett, hogy nemcsak a fűtés-, világítás-,  víz-, szennyvíz-, szemétdíj, hanem az alapvető élelmiszerek megvásárlása is beletartozik a rezsibe, ezért azt is a rezsicsökkentés alapvető lépésének tartják, hogy 27-ről ne 18, hanem 5 százalékra csökkentsék az ÁFA tartalmat.

A nemzeti radikális képviselő hangsúlyozta: az áfacsökkentésre meglenne a fedezet. Az alapvető élelmiszerek termékkörét a feltétlenül szükséges mértékben kell megállapítani, így jelentősen mérséklődik az áfa-bevétel kiesés, de így is rengeteget lehetne segíteni a legszegényebbeken.

Tavaly a kormány 90 milliárd forintot költött gépjármű, iroda bútor és kommunikációs eszközök beszerzésére- emelte ki Apáti István. Hozzátette: ez cseppet sem olyan fontos, mint az élelmiszerek áfacsökkentése, illetve a látványberuházásokat is lehetne halasztani.

Schmitt Pál után szabadon a kormány is plagizál és a Jobbik ötleteiből merít- közölte a politikus. Apáti István megjegyezte: egyáltalán nincs ellenükre, ha megvalósítják a Jobbik terveit, ha az állampolgárok javát szolgálja, csak legyen bennük annyi becsület, hogy ne saját felvetésként próbálják beállítani.

A Jobbiknak további rezsicsökkentési elképzelései vannak, melyeket az Országgyűlés tavaszi ülésszaka során be fog nyújtani.

alfahir.hu - jobbik.hu

2019 december