A Kárpát-medence jövője a tét: kormányt kell váltani!

2016-08-10 18:02

Augusztus nyolcadikán volt az úgynevezett „ökológiai túllövés” napja, vagyis a Föld lakossága eddig a napig elhasználta mindazt a természeti erőforrást, melyet a bolygó egész évben újratermelni képes. Ez a nap évről évre egyre hamarabb következik be, ami arra int minket, embereket, változtatnunk kell. Miközben az emberiség egy kis hányada elképesztő mértékben jut hozzá a Föld javaihoz, addig a vészesen gyarapodó bolygólakosság egyre nagyobb hányada az éhezési küszöb alatt tengődik. Évente 75 milliárd tonna termőtalaj pusztul el világszerte.

Miközben a jó minőségű termőföld az aranynál is sokkal drágább kinccsé vált mára, itthon a kormány kiárusítja a termőterületeket. Márpedig Magyarországnak minden adottsága megvan hozzá, hogy élelmiszer-termelés területén önfenntartásra rendezkedjen be.

A Jobbik évek óta szorgalmazza az élelmiszer-önrendelkezést, vagy épp a vízvisszatartáson alapuló vízgazdálkodás bevezetését. De szinte egyetlenként tiltakoztunk az állami földterületek elherdálása ellen is. Az általunk szorgalmazott ökoszociális nemzetgazdaság a természeti erőforrásaink fenntartható használatával biztosítja a jólétet, illetve az egészséges élelmiszert és ivóvizet minden magyar számára. Állítsuk meg a Kárpát-medence tönkretételét! Hazánk jövője a tét, kormányt kell váltani!

Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője

jobbik.hu

Sneider Tamás Facebook-bejegyzése.
Ismét kiderült, hogy hazudtak.

2019 július