Híreink

Kásler bemutatkozásának se víziója, se stratégiája, se programja nem volt

2018-05-14 18:18
-A +A
 
Kásler Miklóst, az oktatásért, kultúráért, sportért és egészségügyért felelős újonnan kinevezett minisztert a mai napon hallgatta meg az Országgyűlés kulturális és népjóléti bizottsága. Ám valódi tervek helyett csupán hangzatos ideológiák pufogtatására futotta a 68 évesen az onkológiai intézet főigazgatójából az EMMI élére emigrált orvosprofesszortól.
 
A miniszteri meghallgatás után a Jobbik országgyűlési képviselője, dr. Lukács György úgy fogalmazott, hogy teljesen mindegy, hogy Balog Zoltánnak vagy Kásler Miklósnak hívják az EMMI vezetőjét, hiszen továbbra sem hallhattak mást "mint egy közhelygyűjteményt és egy szimplán értékek szintjén kommunikáló elvi felvetést, amelyből hiányoznak azok a részek, amelyekre az emberek valójában kíváncsiak."
 
A képviselő az új minisztertől nem kapott választ olyan kérdésekre, mint hogy
 
-mit gondol a hálapénzről,
-mennyivel kellene emelni a dolgozók fizetését,
-egyáltalán marad-e az orvosoknak és ápolóknak járó béremelés,
-valamint, hogy milyen pénzből és mekkora összegből kívánják az egészségügyet kezelni a következő években.
 
"Ennek a bemutatkozásnak se víziója, se stratégiája, se programja nem volt" - ezért a miniszterjelöltet csak a kormánypárti tagok támogatták, az ellenzék egyöntetűen leszavazta, és kijelentették, hogy nem tarják alkalmasnak erre a miniszteri munkára.
 
"Az értékek megvannak, de nem tettek mögé tartalmat, ami nélkül ezt a minisztériumot nem lehet vezetni" - szögezte le a Jobbik szakpolitikusa.
 
A miniszterjelölt még a kormány új kedvenc témájával, a családpolitikával foglalkozó kérdések elől is menekült és némaságba burkolózott, így az sem derült ki, hogy várható-e a családi pótlék emelkedése.
 
A vélemények szerint azonban még ez volt Kásler Miklós jobbik szereplése a mai napon, a kulturális bizottság előtt ennél is sablonosabb előadást produkált. A konkrétumok teljes hiányában ilyen ideológia magaslatokba törő mondatokra futotta csupán:
 
-„fontos az egyén és a család biztonsága, a testi- és a lelki harmónia”
-„a család, a közösség, a nemzet megmaradásához fontos a nemzeti identitás, a hit, a szeretet”
-„kiemelt cél a korszerű és magas szintű oktatás”
-„az oktatás része lesz a magyarság 1500 éves történelmének spirituális és szakrális ismerete”
 
Egyszer talán választ kapunk majd arra is, hogy mik a tervek a funkcionális analfabétizmus felszámolására, a pedagógusok és diákok túlterheltségének a csökkentésére, hogyan lehetne eljuttatni a diákokat még a középiskolában az első nyelvvizsgáig, vagy milyen szerepet kellene az oktatásnak betöltenie annak érdekében, hogy csökkenjen az elvándorlás. Az ellenzéki pártok ugyanis ilyen és ehhez hasonló „földhözragadt” kérdésekre szerettek volna választ kapni.
 
alfahir.hu - jobbik.hu
 
(Fotó: Kásler Miklós, az Emberi Erõforrások Minisztériumának miniszterjelöltje érkezik a kinevezése előtti meghallgatásra az Országgyűlés kulturális bizottságának ülésére az Országházban 2018. május 14-én./Kovács Tamás/MTI/MTVA)

Ajánlott cikkek

Szalai Balázs a kilakoltatást legaljasabb cinizmussal így kommentálta a legnagyobb közösségi oldalon: „szenvedünk, szenvedgetünk?????
Reagálás a Fidesz közleményére

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 május