Híreink

Kasztrálná a nemi erőszakot elkövetőket a Jobbik

2013-04-19 19:19
-A +A

A Jobbik nemi vágyukat csökkentő gyógyszeres kezelésnek vetné alá az erőszakos szexuális közösülések elkövetőit, az erről szóló javaslatukat heteken belül benyújtják a parlamentnek - közölte Németh Zsolt (Jobbik) országgyűlési képviselő pécsi sajtótájékoztatóján.

Németh Zsolt lépésüket azzal magyarázta, hogy vélekedésük szerint a jelenlegi jogszabályok és büntetések nem bírnak visszatartó erővel, a szexuális bűncselekmények elkövetői pedig sok esetben visszaeső jelleggel követnek el erőszakot. Példaként utalt rá: Páva Zsolt pécsi polgármester lányának feltételezett támadója korábban már kétszer követett el nemi erőszakot, de újra megpróbálta.

A kémiai kasztrálás, azaz a nemi vágy gyógyszeres úton való csökkentése Németországban, Lengyelországban, Svájcban, Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban és Dél-Koreában bevett gyakorlat és működik – mondta Németh Zsolt.

A képviselő vélekedése szerint a kémiai kasztrálást akkor kellene elrendelni, ha az elkövetőt nemi erőszak miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélik, és tartani kell attól, hogy az elkövető - szexuális vágyának csökkentése nélkül - újra hasonló cselekményt fog elkövetni.

A sajtótájékoztatón Fogarasi Gábor, a párt pécsi önkormányzati képviselője is jelen volt, aki arról tájékoztatta a sajtót, hogy a Jobbik pécsi közgyűlési képviselői csatlakoznak a Páva Zsolt pécsi polgármester által csütörtökön életre hívott közbiztonsági bizottsághoz.

A polgármesteri kabinetiroda csütörtökön, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az eseti bizottság feladata lesz, hogy összegyűjtse a pécsi közbiztonság növelésére vonatkozó egyes javaslatokat, majd azok alapján - és a rendőrséggel közösen - programot állítson össze.

MTI - alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A Fidesz végleg a könyvégetők pártjává vált, a Jobbik viszont a tudás és a kultúra pártján áll.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 január