Híreink

Kérdésessé vált, hogy a Jobbik el tud-e indulni a jövő évi választáson

2017-12-06 17:59
-A +A
 
Volner János szerint az ÁSZ mai döntése a Jobbik betiltásának első lépése. A Jobbik frakcióvezetője a rendszerváltás utáni időszak legmélyebb politikai helyzeteként értékelte a történteket.
 
Emlékeztetett: a volt fideszes országgyűlési képviselő által irányított "pártállami számvevőszék" határozata szerint 331 millió forint nem vagyoni hozzájárulást fogadott el a Jobbik, amit be kell fizetnie, ezen felül ugyanekkora összeget vonnak le az állami támogatásból is. Az összesen több mint 660 millió forintos büntetéssel a Fidesz az egyetlen kormányváltó erőt, a Jobbikot próbálja ellehetetleníteni, tönkretenni, kizárni a Orbán Viktor leváltásának lehetőségét - értékelte a helyzetet a politikus.
 
Volner elmondta: a Fidesz ezzel gyakorlatilag elvonná az összes anyagi erőforrást, amit a Jobbik a választások megnyerésére tudott volna fordítani - mindezt a pártállami érdekeket szolgáló államapparátus segítségével.
 
Volner, aki a párt elnökségi üléséről érkezett a sajtótájékoztatóra, kijelentette: a Fidesz által kialakított helyzetben kérdésessé vált, hogy a Jobbik  részt tud-e venni a jövő tavaszi választásokon, hiszen az összes erőforrást elvették tőlük.
 
Nem tudják miből finanszírozni politikai- és kampánytevékenységüket sem.
 
A politikus emlékeztetett: az ÁSZ úgy ellenőrizte a Jobbikot, hogy a határidő előtt megszüntette az adatok feltöltési lehetőségét, majd mikor közleményt adtak ki arról, hogy a párt titkolja az adatokat, nem voltak hajlandók átvenni azokat akkor sem, mikor Schön Péter gazdasági igazgató, és maga Volner újságírók gyűrűjében személyesen adta volna át a dokumentumokat.
Az ÁSZ tehát úgy hozta meg a határozatát, hogy nem volt az iratok birtokában, hasraütésszerűen állapította meg az összeget.
 
A frakcióvezető leszögezte: a Jobbiknak semmilyen takargatnivalója nincs, minden esetben eleget tettek a törvényi kötelezettségeknek.
 
Volner újságírói kérdésre elmondta: senkitől sem fogadtak el tiltott támogatást, a büntetést pedig nem tudják kifizetni, mert nincs ennyi pénz a pártkasszában.
 
alfahir.hu - jobbik.hu
 

Ajánlott cikkek

A város fideszes országgyűlési képviselője két hónapja nem válaszol a jobbikos politikus megkeresésére.
A Jobbik és több magánszemély is megelégelték Volner János hazudozásait, és beperlik a volt alelnököt.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2018 november