Híreink

Kérjük lengyel barátainkat, ne sétáljanak be a politikai zsákutcába

2016-12-18 10:41
-A +A

A Jobbik Magyarországért Mozgalom egyik legfontosabb külpolitikai alapelve, hogy ahogyan a magyar nemzeti szuverenitást minden körülmények között megvédendő értéknek tekintjük, úgy mi is, politikai színezettől és ideológiai kérdésektől függetlenül, a legmesszebb menőkig tiszteletben tartjuk más országok parlamentjének döntéseit.

Meggyőződésünk, hogy a lengyel–magyar barátság két nép több évszázados történelmi testvérisége, mely a legviharosabb időszakokban is összekötötte nemzeteinket, semmiképp sem azonosítható a Fidesz és a lengyel Jog és Igazságosság párt barátságával. Sokkal több és mélyebb annál.

Éppen ezért, a jó barát őszinteségével szeretnénk a Lengyelországot kormányzó Jog és Igazságosság párt felé fordulni és azt tanácsolni számukra, hogy ne másolják le a Fidesz hibás döntéseit. A magyar közélet az elmúlt hat évben megtapasztalhatta, hogy a Fidesz arroganciája és önteltsége egy politikai zsákutca, mely nem egy büszke, szabad nemzet országa, hanem egy fullasztó légkörű, lezüllesztett állam irányába vezet. Kérjük a lengyel kormányt, hogy legyen bölcsebb és belátóbb a magyar vezetésnél és ne kövessen téves irányt.

Gyöngyösi Márton és Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselői

Ajánlott cikkek

Ezúttal az m1 gondolta azt, hogy nekik is fel kell zárkózniuk a habonyi hazugsággépezethez.
A magyar kultúra napján nemzeti identitásunk és hagyományunk ápolásának fontosságára is figyelmet kell fordítanunk amellett, hogy megköszönjük a kulturális szférában dolgozók áldozatos munkáját.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
 
2018 január