Kettős iskolarendszert működtet a Fidesz

2018-09-07 09:39

Ander Balázs reagált az elmúlt napok botrányaira.

Szabó Tünde államtitkár után Kásler Miklós sem kér abból a jövőből, amit a magyar állami iskolarendszer nyújtani tud gyermekeinek.

"Hol a pofátlanság határa?" - reagált sajtótájékoztatóján Ander Balázs, a Jobbik  országgyűlési képviselője és az oktatási bizottság alelnöke.

Természetes, hogy minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének, és normális esetben magánügy volna, hogy milyen iskolába járatja, nem is törődne ezzel senki, ha az ügyet nem járná át a Fideszre jellemző pökhendi urizálás - mondta a politikus.

Míg a kormánypárti politikusok azt szajkózzák, hogy minden rendben van, a valóság azonban egészen másképpen fest: a közoktatás rendszere nem tudja teljesíteni az alapvető feladatát, hogy a társadalmi különbségek csökkentésének legfőbb eszköze legyen - mondta Ander, majd emlékeztetett: a gyermeket nevelő családok 40%-a létminimum alatt él, álmodni sem mer többmillió forintos éves tandíjak kifizetéséről.

A Fidesz kettős iskolarendszert működtet Magyarországon: egyet a pénzes szülők gyermekeinek, akiket a jövő vezetőinek szánnak, egyet a keményen dolgozó emberek gyerekeinek, akik jók lesznek majd alattvalónak. A Jobbik szerint ez elfogadhatatlan - mondta.

alfahir.hu - jobbik.hu

A Lokál és a Magyar Idők nevű fideszes lapok, perköltséggel együtt, egymillió forint sérelemdíjat kötelesek fizetni a Jobbiknak.
A Fidesz-KDNP-vel ellentétben a Jobbik továbbra is teljes körű védelmet követel hazánknak, így elutasítja a gazdag migránsok betelepítését is.

2018 szeptember