Ki nyer ma – Játék és műanyag sok pénzért?

2020-05-20 16:44
Újra bebizonyították Orbánék, hogy csak és kizárólag azokkal az ügyekkel foglalkoznak, amelyekkel a saját gazdasági hasznukat tudják gyarapítani. Jelentjük, a klímavédelem nem ilyen!

A Jobbik magyar néppártként örömmel vette, hogy – ugyan szerintünk meglehetősen késve - napirendre tűzi a magyar országgyűlés az egyszer használatos műanyagok forgalomba hozatalának betiltásáról szóló törvényjavaslatot. Majd máris itt a meglepetés: a szerdai ülésnap előtt vissza is vonták azt. A miértre egyelőre nincs válasz. Csak remélni tudjuk, hogy nem a kormánypárti kaszinók vagy a Fideszhez közel álló rendezvényszervezők jeleztek a kormánynak, hogy náluk bizony még tele vannak a raktárak szívószállal?! Netán az állampárti propagandista közpénzből kitömött kocsmájában maradt sok műanyag söröspohár?! Csak remélni tudjuk, hogy nem arról van szó, hogy az Orbán Viktor által bejelentett, és lássuk be, nem túl acélos klímavédelmi akciótervnek ezt a pontját valamilyen színfalak mögötti lobbitevékenység gyengíti! Ezért keres a kormány kibúvót az uniós kötelezettség alól?

A Jobbik azt kéri a kormánypártoktól, hogy az új javaslat benyújtásáig gondolkozzon azon is, miként fogja majd kezelni a megnövekedő hulladékmennyiséget? Hogyan fognak szó szerint szelektálni? A helyettesi termékek pedig papírból készülnek majd, a szelektív hulladékgyűjtés pedig nem gyerekcipőben, hanem magzati állapotban van hazánkban.

Nunkovics Tibor
 frakcióvezető-helyettes
Dudás Róbert
alelnök

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.

2020 július