Híreink

Kiemelt problémaként kell kezelni a fiatalok elvándorlását

2014-07-10 14:44
-A +A

A Jobbik szerint a kormány nem kezeli súlyának megfelelően az elvándorlást problémáját, a radikális párt eseti bizottság felállításával, parlamenti vitanap rendezésével hívná fel a figyelmet a migráció negatív hatásaira.

Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján sajnálatosnak nevezte, hogy a kormány továbbra sem változtatott az elmúlt négy évben tapasztalt hozzáállásán és továbbra sem kezeli súlyának megfelelően ezt a problémát.  Hozzátette: Az új kormányzati ciklusból már eltelt két hónap, ennek ellenére a Fidesz részéről nem volt semmiféle javaslat arra vonatkozólag, hogy a fiatalokat hazacsábítsák, vagy a további kivándorlást megakadályozzák.

A politikus kitért a Népességtudományi Kutatóintézet tavaly decemberben közétett tanulmányára, mely szerint a 18-39 éves korosztály több mint fele gondolkodik rövid, vagy hosszú távú elvándorlásban. Farkas Gergely szerint az is komoly problémát jelent, hogy a külföldre kényszerült magyarok nem tervezik a hazaköltözést, mivel itthon még annyi lehetőségük sincsen, mint külföldön.

A Jobbik azt szeretné, hogy az elkövetkező időben az egyik legfontosabb problémaként kezelje a kormány a fiatalok tömeges külföldre vándorlását. A nemzet jövőjét meghatározó kérdéséről van szó, mely befolyásolja a demográfiai válságot, a nyugdíjrendszer fenntarthatóságát, de akár súlyos szakemberhiányt is előidézhet hazánkban – hangsúlyozta a politikus.

Az elvándorlás megakadályozása érdekében a Jobbik fontosnak tartaná a bérlakás-program beindítását. Farkas Gergely úgy véli, a fiatalok azért nem tudnak önálló életet kezdeni, mert nem tudnak saját lakáshoz jutni, egy államilag támogatott bérlakás program pedig erre is megoldást nyújthatna.

A Fidesz-kormány statisztikai bűvészkedései ellenére a fiatalokat kiemelten sújtja a munkanélküliség, a foglalkoztatottságot csak úgy sikerült növelni, hogy abba a külföldön dolgozó honfitársainkat is beleszámolták, amit a politikus arcpirítónak és az adatok manipulálásának tart.

Szükség lenne az Ifjúsági törvény megalkotására is, ez a honatya szerint garancia lehetne arra, hogy a törvényhozásban az kivándorlást fontolgató fiatalok érdekei is képviselve legyenek. Hozzátette: a felsőoktatásban növelni kellene az államilag finanszírozott férőhelyek számát, hiszen már tanulmányok is bizonyítják, hogy a felsőoktatásba fektetett pénz később többszörösen megtérül az állam számára.

alfahir.hu - jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


Miskolcon nem azért csökkent a munkanélküliek száma, mert a Fidesz munkahelyeket teremtett, hanem azért, mert egyre több
Bajnai Gordon tegnap megkezdte választási ígérgetését, ezúttal a fiatalok számára.

Ajánlott cikkek

Dr. Gyüre Csaba feladata a kiváló adottságai ellenére a NER mostohagyermekeként kezelt, így hazánk egyik legszegényebb megyéjévé vált Szabolcs-Szatmár-Bereg képviselete lesz.
A kilakoltatási moratórium végének közeledtével a Jobbik halaszthatatlannak érzi a végrehajtási rendszer visszásságaival kapcsolatos rendezést.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 március