Kiket érint a tömeges minisztériumi elbocsátás?

2018-09-26 16:48

A Jobbik tiltakozik az államigazgatásban várható tömeges elbocsátások miatt. A legalább háromezer tisztviselőt érintő létszám-leépítés bizonyára azokat érinti majd, akik tisztességgel végezték eddig munkájukat, nem pedig a pártvonalról érkezőket. Jelenleg ugyanis az államtitkárokból, helyettes államtitkárokból és a törtető politikai komisszárokból van feleslegesen sok. Az ő ténykedésük és javadalmuk terheli meg indokolatlanul a költségvetést és a közpénzeket.

A Jobbik bürokrácia-csökkentése a felesleges törvényi túlszabályozottság megszüntetése mellett a kádertemetők felszámolásában fog megnyilvánulni. Valljuk, hogy egy polgárbarát, azaz hatékony, pártsemleges és jogkövető közigazgatáshoz alapvetően szükséges elegendő számú, korszerű szakmai ismeretekkel rendelkező, Magyarország érdekeit és a közjót szolgáló tisztviselőre.

Hegedűs Lorántné, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője

Három ponton módosítaná a CSOK-kal kapcsolatos szabályozást a Jobbik.
Javasoljuk, kezdjék el bemutatni a valóban a pályája végéhez közeledő Orbán Viktor első beszédeit is, hogy láthassuk, hogyan lett fiatal demokratából kiöregedett bolsevik.

2019 február