Híreink

"Kimondjuk. Megoldjuk." - bemutatta a Jobbik programját Vona Gábor

2014-02-20 12:27
-A +A

Bemutatta a Jobbik Kimondjuk. Megoldjuk! című programfüzetét a párt miniszterelnök-jelöltje és pártelnöke, Vona Gábor. A csomag hét nagy feladatkört ölel fel és nevesít hat problémát is, melyeket elsőként kell megoldani.

Vona Gábor elmondta: már interneten is megtekinthető program, melynek címe "Kimondjuk. Megoldjuk." alapját a négy évvel ezelőtti Radikális változást! program adta, mivel számos területen nem volt javulás, sem megoldás. Emlékeztetett: a Jobbik azzal robbant be a közéletbe, hogy kimondta a problémákat, most pedig kész arra, hogy kormányra kerülve megoldja azokat. 

Szerinte nem elegendő a bátorság ehhez, tisztesség és szakmaiság is kell. Előbbi adott, hiszen nem a Jobbik felelős az elmúlt 24 évért, és mentes a rablóprivatizációktól, korrupciótól és mutyiktól is. Számtalan szakértő segített kidolgozni a programot - tette hozzá Vona Gábor -, és sok “alvó ügynök” is van az államigazgatásban, akik egyelőre félnek nyíltan támogatni a Jobbikot, de majd rájuk is számítani lehet.

A program maga hét nagy projtektet ölel fel, és nem a számok kozmetikázására, hanem a megélhetés biztosítására alapul - mondta el nyomatékosítva, hogy első sorban magyar embereknek és vállalkozásoknak, mindezt tisztességes módon.

Nevesítenek hat területet is, mely egyelőre akadályt képez és megoldást kell rájuk találni. Az első a magyar föld helyzete, amit meg kell védeni a külföldi felvásárlóktól, a második a devizapiaci válság, a harmadik az államadósság, a negyedik a népesedés problémája, az ötödik a fenntartható rezsicsökkentés, melyet biztosítani kell, a hatodik pedig a cigány-magyar együttélés.

A megélhetés-rend-elszámoltatás hármas program is fontos területet jelent: csökkenteni kell például az alapvető élelmiszerek és cikkek áfáját 5 százalékra - szögezte le Vona Gábor. Hozzátette, hogy béremelésre is szükség van, a negyvenévi munkaviszony utáni nyugdíjbavonulás lehetőségét pedig a férfiakra is ki kell terjeszteni.

Rámutatott, hogy a Fidesz a szabálysértési értékhatárt ötvenezer forintra emelte, mely csupán a bűncselekmények számának kozmetikázására való. A Jobbik eltörölné a mentelmi jogot, és dupla büntetést adnának a politikusbűnözőknek - sorolta a pártelnök. Kifejtette, hogy egy sajtótájékoztató nem elég a teljes program ismertetésére, de aki kételkedik például abban, hogy a Jobbik megőrizte-e radikalizmusát, az nyugodtan olvassa el a füzetet - zárta Vona Gábor.

A program digitális változata letölthető a Jobbik honlapjáról.

alfahir.hu - jobbik.hu

 

Kapcsolódó cikkek


Keresse csütörtökönként az újságárusoknál vagy a http://www.dimag.hu/magazin/Barikad weboldalon!
Megkezdődött a Jobbik szombati évértékelő rendezvénye, melyen mintegy kétezer meghívott vendég vesz részt.
A Jobbik 2014-es választási programja három pillérre épül: megélhetés, rend, elszámoltatás.

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 július