Híreink

Kiművelt emberfők nélkül…

2020-02-06 07:43
-A +A
 
A legfrissebb felmérések azt bizonyítják, hogy a fiatal korosztály iskolázottsági mutatói jelentősen romlottak, a magyar diákok közötti különbségek pedig egyre csak nőttek az elmúlt években. Magas a nem tanuló és nem dolgozó - tehát a társadalom számára elvesző - fiatalok aránya, és az oktatási rendszer iskolatípusai között szakadéknyi eltérések tátonganak. Ide vezetett a Klebelsberg nevét mindössze fedőcégérnek használó tudásellenes fideszes oktatáspolitika.
 
A sikeres országok példája azt mutatja, hogy egy nemzet akkor készül fel bölcsen a következő évtizedekre, ha az oktatási rendszerére fordított pénzt nem költségnek, hanem a jövő érdekében tett beruházásnak tekinti. Csakhogy az orbáni elképzelés szerint nekünk a szabadon kizsigerelhető és alulfizetett munkaerővel kellene versenyeznünk a 21-ik század tudásalapú gazdaságában.
 
A Jobbik ezzel szemben hazánk versenyképességét az emberek középpontba állításával, az oktatásba és a továbbképzésbe történő beruházással növelné. Mert nekünk nem mindegy, hogy a világban zajló változások nyertesei vagy vesztesei leszünk. A humán szférába való befektetés nélkül esélyünk sincs a felzárkózásra, esélyünk sincs a gazdasági szerkezetváltásra, esélyünk sincs a periférialétet eredményező „összeszerelő-ország”-sors meghaladására. Mi valódi nemzeti pártként azt valljuk, hogy versenyezni csak tudással, nem pedig az embereket kiszolgáltató olcsósággal kellene!
 
Ander Balázs, országgyűlési képviselő

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A kormánynak fel kellene bontania az önfeladó, gazdasági árulással felérő paktumot

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 augusztus