A kisvállalkozók terhein könnyítene a Jobbik

2017-10-31 16:40

A Jobbik több pályázati lehetőséget, csökkenő adminisztratív terheket és a számlázási feladatok könnyebbé válását ígérte a kis- és közepes vállalkozások számára.

A párt frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kis- és közepes vállalkozásokat érintő gazdasági tervüket három csoportra osztották:

- szakpolitikai intézkedések
- gazdasági könnyítések
- illetve adópolitikai és más kedvezmények.

Volner János jelezte, hogy elképzeléseiknek csak egy részét ismerteti kedden, a többit későbbi sajtótájékoztatókon mutatják be. Hangsúlyozta, hogy az állami közbeszerzésekre túlnyomórészt nagyvállalkozások pályáznak, és a beruházások alvállalkozói, "a tápláléklánc alján" elhelyezkedő kivitelezők sokszor nem jutnak hozzá a pénzükhöz.

A Jobbik ezért kisebb részekre bontaná a tendereket, így a kisebb vállalkozások is tudnának szerződni az állammal, nem csak az építőipari multik és a "kormányközeli nagyvállalkozók" - fogalmazott.

A foglalkoztatás adminisztrációját azzal könnyítenék, hogy a cégek az új munkavállalóikat akár online is bejelenthetnék. A frakcióvezető azt is javasolta, hogy az online pénztárgépek legyenek alkalmasak az ingyenes adatátvitelre. A Jobbik arról is gondoskodna, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal működtessen olyan online felületet, amelyen keresztül a vállalkozások eleget tudnak tenni a számlázási kötelezettségeiknek - tette hozzá.

Volner János leszögezte "a bérunió a magyar gazdaság megerősítésének terve, a magyar jövő záloga". Ha nem lesznek megfelelően magasak a munkabérek, akkor az ország ki fog ürülni. A fenti tervet is azért dolgozták ki, hogy a tehetséges fiataloknak ne kelljen külföldön munkát vállalniuk, hanem itthon vállalkozóként is könnyebben boldogulhassanak.

alfahir.hu - jobbik.hu

Jogállamban a jog, Magyarországon Orbán oligarchái számítanak.

2017 november