Híreink

A kisvállalkozók terhein könnyítene a Jobbik

2017-10-31 16:40
-A +A
 
A Jobbik több pályázati lehetőséget, csökkenő adminisztratív terheket és a számlázási feladatok könnyebbé válását ígérte a kis- és közepes vállalkozások számára.
 
A párt frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kis- és közepes vállalkozásokat érintő gazdasági tervüket három csoportra osztották: 
 
- szakpolitikai intézkedések 
- gazdasági könnyítések
- illetve adópolitikai és más kedvezmények. 
 
Volner János jelezte, hogy elképzeléseiknek csak egy részét ismerteti kedden, a többit későbbi sajtótájékoztatókon mutatják be. Hangsúlyozta, hogy az állami közbeszerzésekre túlnyomórészt nagyvállalkozások pályáznak, és a beruházások alvállalkozói, "a tápláléklánc alján" elhelyezkedő kivitelezők sokszor nem jutnak hozzá a pénzükhöz. 
 
A Jobbik ezért kisebb részekre bontaná a tendereket, így a kisebb vállalkozások is tudnának szerződni az állammal, nem csak az építőipari multik és a "kormányközeli nagyvállalkozók" - fogalmazott.
 
A foglalkoztatás adminisztrációját azzal könnyítenék, hogy a cégek az új munkavállalóikat akár online is bejelenthetnék. A frakcióvezető azt is javasolta, hogy az online pénztárgépek legyenek alkalmasak az ingyenes adatátvitelre. A Jobbik arról is gondoskodna, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal működtessen olyan online felületet, amelyen keresztül a vállalkozások eleget tudnak tenni a számlázási kötelezettségeiknek - tette hozzá.
 
Volner János leszögezte "a bérunió a magyar gazdaság megerősítésének terve, a magyar jövő záloga". Ha nem lesznek megfelelően magasak a munkabérek, akkor az ország ki fog ürülni. A fenti tervet is azért dolgozták ki, hogy a tehetséges fiataloknak ne kelljen külföldön munkát vállalniuk, hanem itthon vállalkozóként is könnyebben boldogulhassanak.
 
alfahir.hu - jobbik.hu
 

Ajánlott cikkek

Az OECD államok munkavállalói közül az egyik legtöbbet dolgozó, ámde méltatlanul alulfizetett dolgozói a magyarok.
"Ez a törvény illegitim"

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2018 december