Híreink

Konzultáció - Európa jövője a bérunió sikere

2018-05-18 07:53
-A +A
 
A Jobbik azt kéri a felelős magyar állampolgároktól, hogy vegyenek részt az összeurópai konzultációban, és fogalmazzák meg véleményüket az Európai Uniót szétfeszítő bérfeszültségről.
 
Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese, frakcióvezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a másfél évvel ezelőtt útnak indított Bérunióban a párt egy eszközt látott, hogy felhívják a figyelmet az egyik legfontosabb sorskérdésre, az egyik legfontosabb problémára, ami jelenleg mind az Európai Uniót, mind pedig az EU számos tagállamát szétfeszíti. Ez a belső migráció, melynek következtében fiatalok százezrei, milliói kényszerülnek elhagyni a saját szülőföldjüket a jobb boldogulás, megélhetés reményében.
 
Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, a magas munkanélküliség, a létbizonytalanság és az alacsony bérek mögött egyes országok alacsony versenyképessége húzódik meg.
 
Gyöngyösi Márton közölte, hogy bár az aláírásgyűjtés határideje május 22-én, öt nap múlva lejár, és eddig picivel több mint 500 ezer aláírás gyűlt össze, ami elmarad a szükséges 1 milliós számtól, azonban a polgári kezdeményezést a Jobbik mégis sikernek könyveli el. Ezt azzal magyarázta, hogy az Emmanuele Macron és Jean-Claude Juncker javaslatára elindult, a közösség jövőjéről szóló összeurópai konzultációban már rögtön az első kérdésnél szóba kerül a bérfelzárkóztatás, illetve az egyenlő munkáért egyenlő bért elve.
 
"Abban, hogy a konzultációban a bérkérdés megfogalmazódik, az mindannyiunk sikere, mindenkié, aki aláírta a kezdeményezést, hiszen ezzel többet értünk el, mint az eredeti célkitűzésünk" - magyarázta a frakcióvezető, hozzátéve most az Európai Bizottság fordul 500 millió lakoshoz, hogy döntsenek Európa jövőjéről, abban pedig a bérunióról.
 
A Jobbik szerint most minden felelős magyar állampolgárnak az a feladata, hogy ebben a konzultációban fogalmazza meg a véleményét, és arra buzdítanak mindenkit, aki az országa jövőjével foglalkozik, hogy az egyenlő munkáért egyenlő bért elvét vesse fel az Uniónak.
 
Gyöngyösi Márton elmondta azt is, hogy a Jobbik részt fog venni a konzultációban, amely az EP-kampánynak a része lesz.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

Ajánlott cikkek

A főváros költségvetése rendkívül nagy, 114 milliárdos hiánnyal számol.
Egyre pofátlanabb módon lopják el az uniós forrásokat.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
2019 február