Híreink

Konzultációt indít a Jobbik a lakhatási helyzet miatt

2020-01-11 09:26
-A +A
 
A fiatalok lakhatási helyzete tekintetében konzultációt kezdeményezett Z. Kárpát Dániel.
 
Fél évvel ezelőtt indította el a Mi Várunk elnevezésű programját a Jobbik. A tervezet szerint a jobboldali néppárt arra szeretné ösztönözni a kormányt, hogy segítse jobban a fiatalok lakhatását, mivel az utóbbi években a növekedő ingatlanárak óriási problémát okoztak a pályakezdő fiataloknak.
 
A fővárosban szinte alig találni olyan albérletet, amely 100-110 ezer forint alatt lenne és ebben még a rezsi sincs benne. 
 
A Jobbik a program révén a bérlakások építését pörgetné fel, miközben a kivitelezők magyar vállalkozók lennének. Emellett a mintegy félmillió üresen álló lakásból évente több ezret felújítanának és bérbe is adnának a fiataloknak. A párt a fiatalok anyagi lehetőségeit javítva lakhatási támogatást vezetne be, amelyet utalvány formájában a fiatal bérlők vagy adóvisszatérítés formájában a bérbeadók kapnának. Vagyis a Jobbik szándékai szerint mindkét esetben csökkennének a bérlők költségei. 
 
"A lakhatási támogatás mértéke igazodna a kerületek és régiók albérletpiaci helyzetéhez és az állampolgárok egyéni gazdasági-jövedelmi státuszához, a rosszabb helyzetben lévőknek pedig kiemelt támogatás járna."
 
Z. Kárpát Dániel emlékeztetett arra is, hogy egyre aggasztóbb jövőképet mutatnak a demográfiai adatok. Mint mondta, pártja számára a magyar jövendő elsődleges. 
 
"A Jobbik egyértelmű szövetségkötési szándékát fejezi ki a magyar fiatalok számára." 
 
A jobboldali néppárt politikusa szerint az elmúlt 10 évben tovább romlottak az adatok. Az elvándorlás már teljes társadalmi osztályokat érint még a jó szándékú családtámogatási rendelkezések ellenére is, amelyet véleménye szerint minden jóérzésű párt támogatott. 
 
Hozzátette, a demográfiai krízis egyik oka a bérek alacsonyan tartása, amely kapcsán emlékeztetett: mind régiós, mind EU-s szinten is lemaradtunk.
 
"Egy átlag albérlet szinte megfizethetetlen egy pályakezdő fiatal számára"  - szögezte le a Jobbik politikusa.
 
Z. Kárpát Dániel szerint a helyzet tarthatatlan éppen ezért a párt szeretne egy konzultációt indítani ebben a kérdésben. 
 
"Azért, hogy a Jobbik tovább fejleszthesse az emberek tapasztalatai segítségével lakhatási programját, egy konzultációt indít a magyar fiatalok felé. Egy központilag kialakított címen várjuk a magyar fiatalok és családok kritikáit, ötleteit és segítségét." 
 
10 évet késett a kormány
 
Az Alfahír azon kérdésére, amely szerint Orbán Viktor gazdaságvédelmi akciótervvel készülne fel a közelgő gazdasági válságra úgy reagált: Nagyon helyes döntés, hogy gazdaságvédelmi akciótervben gondolkodik a kormányzat, csak közel 10 évet késett el vele Orbán Viktor és csapata.
 
A jobbikos politikus szerint a magyar gazdaság kitettsége 2010 óra ismert, sőt, azóta még inkább függésbe került a magyar gazdaság. 
 
"Nem számítottam rá, de Orbán Viktorék túlteljesítették az elődöket." - emelte ki Z. Kárpát Dániel.
 
Hozzátette, hogy a magyar GDP növekedés sajnos nem a magyar kis- és középvállalkozásoknak köszönhető, hanem a hazánkban szinte alig adózó multinacionális vállalatoknak, akik aztán ki is viszik a hasznot az országból. 
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Diákok, szülők és pedagógusok számára is érthetetlennek tűnik, hogy amíg a bölcsődéket és az óvodákat megnyitják, addig a köznevelésben az „adok is, meg nem is" a jellemző.
Jó néhányszor letelt már az a bizonyos két hét, amit még a 2010-ben hatalomra került Orbán-kormány belügyminisztere, Pintér Sándor ígért, mondván, ennyi idő alatt helyre fogja állítani a rendet.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 május