A kórházakat kéne felhizlalni, nem Mészárosékat

2017-02-02 13:53

Lukács László György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján egy nemzetközi jelentésre hivatkozva úgy értékelt: még mindig van lejjebb az egészségügy színvonalában.

Hozzátette, hogy az OECD és az egészségügyi világszervezet kimutatásai is azt támasztják alá, hogy az európai trenddel ellentétben a magyar mutatók romlottak. Ezt annak tulajdonította, hogy a kormány nem szán kellő forrásokat az ágazatra.

Jelezte azt is, hogy romlott a betegjogok érvényesülése és az egészséghez való hozzáférés esélye is.

A jobbikos politikus kijelentette: az emberek több pénzt, biztonságosabb ellátást és kevesebb Mészáros-féle "földesurat" szeretnének, a közvagyont ennek megfelelően kell kezelni. „Ne Mészáros Lőrinc legyen az, aki 52 helyet javít a milliárdosok listáján, hanem az egészségügy és a magyar betegek legyenek azok, akik az európai listán nem visszacsúsznak, hanem előre lépnek!”

Lukács László szerint olyan tartalékai vannak a magyar költségvetésnek, amiből finanszírozni lehetne az egészségügy javítását, de a kormány számára jelenleg fontosabbak a presztízsberuházások és a holdudvar támogatása.

alfahir.hu - jobbik.hu

Dr. Gyüre Csaba feladata a kiváló adottságai ellenére a NER mostohagyermekeként kezelt, így hazánk egyik legszegényebb megyéjévé vált Szabolcs-Szatmár-Bereg képviselete lesz.
A 2018-as országgyűlési választás szavazatszámlálásánál számtalan csalás történt. Nem hagyhatjuk, hogy a május 26-ai EP-választáson ez újra megismétlődjön!

2019 március