Híreink

A Kormány ébredjen fel, és ne alázza tovább azokat a nyugdíjasokat, akik dolgozni akarnak

2017-10-30 10:18
-A +A

A Jobbik Nyugdíjas Tagozata megdöbbenéssel fogadta az Alkotmánybíróság döntését, miszerint nem ellentétes az Alaptörvénnyel, ha a közszférában dolgozó nyugdíjas személy időskori ellátásának folyósítását szüneteltetik.     

Elfogadhatatlannak és elképesztő arcátlanságnak tartjuk azt a kettős mércét, melyet a kormány évek óta gyakorol, és most az Alkotmánybíróság is asszisztál hozzá, hiszen a rendelkezés a politikusokra nem vonatkozik, és a kormánytagok se képezzenek kivételt a takarékossági rendelkezés alól. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a mára állandósult munkaerőhiány kiküszöbölésére épp a nyugdíj melletti közszférában történő foglalkoztatási lehetőségének megteremtése hozhat enyhítést. Látható, hogy a kormány és a Fidesz-KDNP frakció továbbra is megalázó nyugdíjpolitikát folytat, hiszen júniusban elutasították Sneider Tamásnak, az Országgyűlés alelnökének azon javaslatát, mely ezt az igazságtalanságot szüntette volna meg.  

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Nyugdíjas Tagozata, tekintettel Magyarország jövedelmi viszonyaira és az egyre növekvő munkaerőhiányra, a súlyos helyzet enyhítése érdekében kéri a Jobbik országgyűlési képviselőit, hogy nyújtsák be újra a törvénymódosítási javaslatot, mely eltörli a nyugdíj melletti foglalkoztatás minden korlátozását, mindenki számára. Egyben felszólítjuk a Kormányt és a Fidesz-KDNP parlamenti frakcióját, hogy hagyjanak fel a nyugdíjasok további megalázásával, és ne csak szavakban, hanem tettekben is bizonyítsanak, és fogadják el a jobbikos képviselő előterjesztését.  

Makai Tibor, a Jobbik Nyugdíjas Tagozatának elnöke

Ajánlott cikkek

Varga-Damm Andrea szerint a devizahitelesek és az otthonápolók ügye nem várhat őszig.
Noha csaknem kétszázezer fő az évente foglalkoztatott diákmunkások létszáma, mégis számos helyen kihasználják őket, elmaradnak a bérek, juttatások.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2018 július