A kormány emelje meg 25 százalékkal a családi pótlékot!

2018-11-30 17:15

Mint ismert, 2009 óta nem sikerült emelni a juttatást.

Mint ismert, 2009 óta nem sikerült emelni a szegényebb családok számára fontos juttatás összegét, miközben ezen családok sem a családi adókedvezményből, sem a CSOK-ból nem részesülhetnek.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom évek óta mondja, hogy mindazon döntésekben, amely a népünk számára kedvező, polgáraink életminőségét javítja, vagy nemzetközi megítélésünket növeli, akkor ezeket a kérdéseket - akár ellenzéki, akár kormánypárti oldalról nyújtják is be - mi mindig támogatjuk - mondta Varga-Damm Andrea pénteki sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: ezért is szomorú, hogy a héten az MSZP által benyújtott, családi pótlék emelésére vonatkozó javaslatot a kormánypárok és a Mi Hazánk Mozgalom képviselői nem engedték még tárgysorozatba sem venni.

"Ennek azért van nagyon nagy jelentősége, mert nem arról van szó, hogy a törvényjavaslatot szavazták le, hanem arról, hogy még azt sem engedték, hogy egy ilyen fontos kérdésben a parlamentben tárgyaljunk."

Emlékeztetett: egyre többe kerül a gyermeknevelés, már a kisgyermekeké is, ennek ellenére 2009 óta egyik kormány sem emelte a családi pótlékot, az azóta eltel időszakban pedig a juttatás értéke 25 százalékot romlott.

A Jobbik szerint egy felelős kormánynak nemcsak a gazdagabb családokat kell segítenie, mivel nagyon sok honfitársunknak - hiába dolgoznak - a jövedelme alacsony, így az adókedvezménnyel nem tudnak élni, a CSOK szabályai pedig a szegényebb családokat kizárják.

A legnagyobb ellenzéki párt éppen ezért felszólította a kormányzatot, hogy legkésőbb január 1-jétől 25 százalékkal emeljék meg családi pótlék összegét.

"Úgy ítéljük meg, hogy ez az összeg a gyerekekért van. Magyarországon a legfontosabb a jövő nemzedéke, gyermekeinket olyan módon kell neveljük, hogy boldog gyermekkoruk legyen, szeressék a hazájukat és itt szeressenek boldogulni. Úgy érezzék, hogy az az ország, ahova születtek, megtett értük mindent."

VAN ÉRTELME ELLENZÉKI KÉPVISELŐNEK LENNI

Varga-Damm Andrea örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az ő javaslatára csütörtökön a kormány az új salátatörvényből kiveszi azt a passzust, amely szerint letelepedési engedélyt kaphat az, "akinek a befektetései Magyarország számára fontosak." Mint mondta: ezek a letelepedési kötvények elvei alapján működtek volna, csak pénzt nem kellett volna fizetni.

Mint ismert, a törvényjavaslatban eredetileg ez a mondat is benne volt: "Egyéb célból kaphat tartózkodási engedélyt az a harmadik országbeli állampolgár is, akinek beutazásához és tartózkodásához magyarországi befektetéseire tekintettel érdek fűződik." - ezt a mondatot végül az LMP-s Demeter Márta, Keresztes László Lóránt és a jobbikos Varga-Damm Andrea javaslatára kivették a szövegből.

alfahir.hu - jobbik.hu

Szávay István Facebook-bejegyzése.
A Jobbik népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy a munkavállalók véleményt mondhassanak a Fidesz-KDNP rabszolgatörvényéről.

2018 december