A kormány fejezze be a lakáscéllal takarékoskodók fenyegetését!

2018-11-16 08:37

Miután a Fidesz-KDNP napok alatt megszüntette a lakáscélú előtakarékosság állami támogatását, egyes kormányzati megszólalások további negatív üzeneteket küldenek azoknak a magyar fiataloknak, akik még mindig azon dolgoznak, hogy önálló otthonra tegyenek szert Magyarországon.

A legutóbb Varga Mihály pénzügyminiszter vélelmezte, hogy a lakástakarékpénztári megtakarítások állami támogatásának kivezetése előtti napokban kötött utolsó szerződések spekulatívak voltak, miközben a valóság egyértelműen azt mutatja, hogy a döntéssel korábban kacérkodó emberek arra kényszerültek, hogy napok alatt hozzanak meg évekre szóló, komoly döntéseket.

Különösen káros, rosszhiszemű üzenet ez azon polgárok irányába, akik a nehézségek ellenére ezt a nemzetgazdaságot gyarapítják, itt fizetnek adót, s lakhatási céljaik tekintetében nem keresnek annyit, hogy igénybe vegyék a CSOK-ot. Azt a CSOK-ot, amelynek nem a támogatási összege nőtt, hanem az általa elérhető hitel nagysága, így továbbra is széles társadalmi csoportokat zár ki lakáscéljaik megvalósításából – például azokat, akik lakástakarékpénztári megtakarítással gyűjtötték össze a befizetendő önrészt.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke

A rendkívül rossz népesedési mutatókat egy széles lakhatási programmal lehet kizárólag megoldani.
Elharapódzott a nyugdíjas-szegénység Magyarországon a Fidesz 2010-től tartó regnálása óta.

2019 április