Híreink

A kormány figyelmébe ajánljuk: Magyarországon nem csak luxusautókkal közlekednek az emberek

2016-08-10 18:07
-A +A

A Jobbik Magyarországért Mozgalom már számtalan alkalommal igyekezett felhívni a figyelmet a közösségi közlekedés autóbuszos ágazatában munkát vállalók tarthatatlan helyzetére. A nap mint nap akár több száz ember életéért felelős, munkájukat kötelességtudóan végző buszsofőrök jogos követelése sajnos a mai napig nem hallatszott el a haveri oligarchák igényeit viszont buzgón kielégítő kormányzati döntéshozókig. A fideszes hűbéri láncolat különféle szintjein csupán üres kommunikációs hivatkozási alapot jelentő „korán kelő, keményen dolgozó kisemberek” bérfelzárkóztatásának megkezdése azonban nem tűr további halasztást!

Mivel a nyugati országokhoz képest hazánkban nagyobb szerep hárul a közösségi közlekedésre, ráadásul az iskola- és kórházbezárások, hivatal-összevonások, valamint az egyéb kormányzati központosító törekvések miatt egyre több ember kényszerül különféle ügyeit lakóhelyétől távol intézni, így – különösen a vidéken élők szempontjából – létfontosságú kérdés a Volán-társaságok normális működésének állami biztosítása. Csakhogy a leterheltség és a tarthatatlanul alacsony fizetések miatt az autóbuszvezetők elvándorlása folyamatos, így egyre nehezebb fenntartani a járatok zökkenőmentes üzemeltetését.

A Jobbik teljes politikai támogatásáról biztosítja az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetségét, továbbá határozottan felszólítja a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy sürgősen tegyenek érdemi lépéseket a kialakult helyzet igazságos rendezése érdekében!

Ander Balázs országgyűlési képviselő, a Jobbik munkavállalói érdekvédelmi munkacsoportjának vezetője

jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Országjárásba kezd a Jobbik alelnöke, hogy megoldást találjon vidéki települések problémáira.
Felszólítja a kormányt a Jobbik arra, hogy tisztázza az uniós források szabálytalan felhasználása miatti százmilliárdos korrekció körülményeit.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 november