A kormány hallgat Orbán 8 milliárdos ígéretéről

2018-09-11 15:30

A választások előtt még 8 milliárdos új közlekedési csomópontot ígértek a miskolciaknak a Tiszai pályaudvarra, ma már a kormány hallgat a projektről, mondta a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján Jakab Péter.

A Jobbik országgyűlési képviselője emlékeztetett: 2016-ban Orbán Viktor és Kriza Ákos közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Miskolcon 8 milliárd forintból intermodális csomópont épül, ennek részeként megújulna a helyi és helyközi közlekedés, tehermentesítve a Búza teret. Bár tavaly év végén Kósa Lajos jelezte, hogy a pénz másra kell, a választások előtt újra megígérték, hogy a Modern Városok Program részeként megvalósul a beruházás.

Jakab Péter most írásbeli kérdést tett fel a kormánynak: mikor kezdik el az építkezést, mikor adják át a szintén megígért Y-hidat, és mi lesz a MÁV-telep sorsa, amire azért nem költ a kormány, mert az is része lenne a beruházásnak.

Gulyás Gergely miniszter mindössze annyit árul el, hogy az Y-híd az eredetileg tervezett 2020 helyett 2022 végére készülhet el, az intermodális csomóponttal kapcsolatos többi kérdésre pedig egyszerűen nem válaszolt, vagyis úgy tűnik, a kormány a választások után egyszerűen lemondott a fejlesztésről.

Mindezek után Jakab Péter Csöbör Katalin képviselő asszonytól és Kriza Ákos polgármestertől vár választ: hová tűnt a projektre szánt 8 milliárd, illetve ha nem lesz intermodális csomópont, mihez kezdenek a MÁV-teleppel és a Búza térrel.

Jobbik Miskolci Alapszervezete

A Lokál és a Magyar Idők nevű fideszes lapok, perköltséggel együtt, egymillió forint sérelemdíjat kötelesek fizetni a Jobbiknak.
A Fidesz-KDNP-vel ellentétben a Jobbik továbbra is teljes körű védelmet követel hazánknak, így elutasítja a gazdag migránsok betelepítését is.

2018 szeptember