A kormány megnehezíti a megújuló energiák terjedését

2020-02-07 07:22

A megújuló energia előállításának az egyik legnagyobb eredménye szerintem az, hogy innovatív megoldások születnek. Ha adódik valamilyen probléma, akkor rövid időn belül sikerül megoldást találni arra.

Mit tesz ezzel szemben a magyar kormány? A saját köreinek gazdasági érdekeltsége mentén még meg is nehezíti a megújuló energiák terjedését. Vegyük például a szélenergiát. Tudtátok, hogy a Fidesz még 2011-ben hozott egy olyan törvényt, amellyel területi alapon tiltja a szélerőművek telepítését az országban? Nem szeretem a populizmust a zöldpolitikában, a racionális gondolkodást támogatom. Ez pedig ebben az esetben egy olyan törvénymódosítás, amellyel azokon a területeken, ahol a körülmények, természeti adottságok megfelelőek, igenis lehessen szélerőművet telepíteni! A február közepén kezdődő parlamenti ülésszakban erre is teszek majd javaslatot.

Nunkovics Tibor, országgyűlési képviselő

Már most számos következménye és még több tanulsága van az egész világot hetek óta foglalkoztató koronavírus-járványnak.

2020 február