Híreink

A kormány továbbra sem mer a saját lábára állni

2019-01-23 12:54
-A +A

A kormány ismét túllépte a saját törvényében meghatározott hiánycélt, és bár nyilatkozatai hangzatosak, majd’ egy évtized alatt sem tudta saját lábaira állítani a magyar gazdaságot, amely még mindig kórosan függ a külső forrásoktól. Az éves hiánycélok teljesülését és a hazai gazdasági környezetet egyaránt az befolyásolja, hogy az uniós kifizetések ütemterve hogyan halad, milyen szinten kell elő-, illetve utófinanszírozni a kifizetéseket, nem pedig, az ami egy normális helyzetben elvárható lenne: a hazai vállalkozások sikerei és az ezáltal sugárzott piaci nyugalom.

A Fidesz-KDNP eközben továbbra sem tud tervet felmutatni az államadósság-menedzselést illetően, így a kamatterhek évi majd’ ezermilliárdos nagyságrendje fennmarad, illetve a fogyasztási típusú adók maximalizálása érdekében nem nyúl a világrekorder, 27 %-os ÁFA-szinthez sem. Utóbbi ráadásul a regionális viszonylatban is kirívóan alacsony magyar bérek elköltése során újabb terhet jelent a legnehezebb helyzetben lévő magyar polgárok számára, mindez őket sújtja leginkább.

A Jobbik elvárná a kormánytól, hogy legalább a saját hiánycéljait képes legyen tartani, s az egészséges lábakon álló magyar gazdaság kiépítése érdekében bevonnánk a közteherviselésbe a multicégeket, illetve a pénzügyi szektor kirívó erőfölényben lévő képviselőit, bérlakásépítési és önálló infrastruktúrafejlesztési programokat ösztönöznénk, valamint markáns korrupcióellenes lépéseket tennénk a források hasznosulási fokának javítása érdekében.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke

Ajánlott cikkek

Háromszáz hektárig fizetné ki a gazdálkodóknak a földek után igényelhető területalapú támogatást a Jobbik.
A Jobbik nem szeretné, ha a tiszaújvárosi beruházáshoz hasonlóan vendégmunkásokat telepítenének be a Budapest alatti szénhidrogénmezők kitermeléséhez.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 augusztus