A kormány továbbra sem mer a saját lábára állni

2019-01-23 12:54

A kormány ismét túllépte a saját törvényében meghatározott hiánycélt, és bár nyilatkozatai hangzatosak, majd’ egy évtized alatt sem tudta saját lábaira állítani a magyar gazdaságot, amely még mindig kórosan függ a külső forrásoktól. Az éves hiánycélok teljesülését és a hazai gazdasági környezetet egyaránt az befolyásolja, hogy az uniós kifizetések ütemterve hogyan halad, milyen szinten kell elő-, illetve utófinanszírozni a kifizetéseket, nem pedig, az ami egy normális helyzetben elvárható lenne: a hazai vállalkozások sikerei és az ezáltal sugárzott piaci nyugalom.

A Fidesz-KDNP eközben továbbra sem tud tervet felmutatni az államadósság-menedzselést illetően, így a kamatterhek évi majd’ ezermilliárdos nagyságrendje fennmarad, illetve a fogyasztási típusú adók maximalizálása érdekében nem nyúl a világrekorder, 27 %-os ÁFA-szinthez sem. Utóbbi ráadásul a regionális viszonylatban is kirívóan alacsony magyar bérek elköltése során újabb terhet jelent a legnehezebb helyzetben lévő magyar polgárok számára, mindez őket sújtja leginkább.

A Jobbik elvárná a kormánytól, hogy legalább a saját hiánycéljait képes legyen tartani, s az egészséges lábakon álló magyar gazdaság kiépítése érdekében bevonnánk a közteherviselésbe a multicégeket, illetve a pénzügyi szektor kirívó erőfölényben lévő képviselőit, bérlakásépítési és önálló infrastruktúrafejlesztési programokat ösztönöznénk, valamint markáns korrupcióellenes lépéseket tennénk a források hasznosulási fokának javítása érdekében.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke

Három ponton módosítaná a CSOK-kal kapcsolatos szabályozást a Jobbik.
Javasoljuk, kezdjék el bemutatni a valóban a pályája végéhez közeledő Orbán Viktor első beszédeit is, hogy láthassuk, hogyan lett fiatal demokratából kiöregedett bolsevik.

2019 február