Híreink

Kormánykárosultak a 18. kerületben – Cséry telep

2013-10-24 12:13
-A +A

Minden érdeklődő már szakértővé válhatott Cséry-telep ügyben, hiszen a szocialisták a lehető legtöbb szinten elmondták, hogy az elmúlt 20 év legsúlyosabb környezetvédelmi botránya történik a kerületben.

Ez tényleg botrány!

Valóban környezetszennyezés történt, amit a főváros és a kerület jelenlegi vezetői nem akadályoztak meg. A mai napig közülük senki sem kért bocsánatot az érintett területek lakóitól, bűnbánatukban nem mondanak le politikai pozícióikról. Ehelyett inkább vagdalkoznak, és minden médiafelületen hibáztatják a botrány kirobbantóit.

Ezt nem lehet kommunikációval elsimítani!

Cséry_telepi szemétdombok_kCséry telep szemétdombjai a lakóházak mellett

Kapirgáljuk meg egy kicsit a múltat, nem fogunk csodálkozni. 2007. november 1-jétől az olajos iszap lerakásához nem volt engedélye a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft-nek. Természetesen egy pillanatig sem állt le a fenti tevékenység végzésével. Az akkori politikai vezetés pontosan ugyanúgy járt el, mint a jelenlegi. Nem tett semmit! Sőt: egy komposztálót akartak létesíteni a telepen, ami abban az időben – jogosan – felborzolta a kedélyeket. Bocsánatkérés a részükről is elmaradt.

Ezt nem lehet pánikkeltéssel elsimítani!

2013. október 17-én lakossági fórumot tartott az MSZP a Gloriett lakótelepen. Kevés érdeklődőt csigázott fel a program, hiszen a kampányrendezvényt még korainak tartják az emberek. A terület jobbikos körzetfelelőse azonban részt vett a fórumon és nem azért, mert Mester László volt polgármester anekdotáival akarta volna feldobni az estéjét.

Miután szót kapott, szembesítette a főváros, az országgyűlés és a kerület MSZP-s politikusait azzal a ténnyel, hogy az ő regnálásuk alatt is illegálisan végezték az olajiszap lerakását a Cséry-telepen, pedig a szakértői vélemények szerint a telepen lévő szerves anyagok olyan agresszívak, hogy képesek a betont és a vasat is megenni. (Egy 2008-ban készült szakértői véleményt mellékelünk)

Köszönjük nekik is!

Természetesen válaszukban nem ismerték el a felelősségüket  (ezen csodálkoztunk volna).

Ez botrány!

Az előző és jelenlegi fővárosi, valamint a kerületi vezetés is felelős a kialakult helyzetért ugyanúgy, mint Dr. Illés Zoltán, aki már 2007-ben tudott a környezetszennyezésről. Egy akkori lakossági fórumon ellenzékiként vonta felelősségre a Városvezetőket. Arra a fórumra ugyan úgy nem ment el a polgármester, mint a mostanira. Akkor Mester Lászlónak hívták, ma Ughy Attilának. Akkor Ughy Attila ellenzékből jelen volt, ahogy most Mester László. Szaniszló Sándor mind a kettőn ott volt. Akkor alpolgármesterként, most ellenzékként!

Felszólítjuk a politikusokat, hogy másszanak ki a homokozóból, vége a játéknak! Ne csak a Jobbik ellen fogjanak össze! Eljött az ideje annak, hogy egymásra mutogatás helyett tegyenek valamit annak érdekében, hogy a kertváros ne „szemétváros” legyen! A 18. kerület lakóinak is joga van az egészséges élethez még a Jobbik kormányra kerülése előtt.

Melléklet: 1 db szakértői jelentés 2008-ból

Jobbik XVIII. kerületi szervezete

jobbik.hu

 

Kapcsolódó cikkek


A Fővárosi Közgyűlés mai ülésére a Jobbik képviselője, Czeglédi János előterjesztést nyújtott be annak kapcsán, hogy a f
Több kormánypárti irányítású önkormányzatban testületi döntés nélkül is kihelyezték a székely zászlót.
A székely zászló összetekerve, műanyag gyorskötözőkkel lefogva, az ablakhoz begyűrve volt beledugva ugyanabba a tartóba,

Ajánlott cikkek

Lassan már nincs hét, nincs nap, hogy ne derüljön ki egy-egy kötvényt vásárló Fidesz-migránsról, hogy a jelenléte és tevékenysége biztonsági kockázatot jelent Magyarországnak.
Évek óta hangoztatjuk, hogy a Fidesz politikája a szakadék szélére taszítja a magyar közoktatást.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2018 szeptember
 

Copyright (C) 2013 Jobbik Magyarországért Mozgalom