A kormánynak többet jelent a felcsúti foci, mint a hazai sürgősségi betegellátás

2018-09-01 07:05

Hiába próbálja a kormány hazugságokkal tagadni és elfedni az egészségügyi rendszer súlyos válságát, most vannak arra utaló jelek, hogy a hazai sürgősségi betegellátás krízishelyzetben van. Ezt mindenki látja már, az alulfizetett egészségügyi dolgozók és a betegek egyaránt, kivéve a korrupt Orbán-kormányt amely számára egyáltalán nem fontos a magyar egészségügy, pusztán kilopja a rendszerből a pénzt, haverjait ülteti a legfőbb vezető tisztségekbe, de még annyit sem fejleszt rajta, mint egy NB2-es focicsapat stadionján. Pedig az elmúlt napokban több orvos mondott fel, mint amennyi egy Felcsút - Kisvárda labdarúgó mérkőzés nézőszáma.

Ma Zacher Gábor, az egyik legismertebb magyar orvos, sürgősségi osztályvezető adta be felmondását a legnagyobb állami intézménynél, a Honvédkórháznál. A Honvédelmi Minisztérium még tegnap is tagadta, hogy komoly gondban lenne a sürgősségi ellátás "zászlóshajójánál, kirakatintézményénél", vagyis máshol még nagyobb lehet a válság. A krízis mind a betegeket, mind a dolgozókat veszélyezteti. A magyar egészségügyi rendszerben az új miniszter sem tudott változást elérni, vezénylése mellett is ugyanolyan katasztrofális helyzetben vergődik a hazai egészségügy ellátás. A Jobbik követeli, hogy haladéktalanul hallgassa meg a magyar sürgősségi ellátásban kialakult vészhelyzet miatt a Népjóléti Bizottság Kásler Miklós minisztert, ahol számot adhat, mivel mással töltötte az elmúlt 100 napját, ha nem a sürgősségi ellátás krízisnek orvoslásával. A legerősebb ellenzéki pár ki fogja szabadítani az állandó krízisben rekedt sürgősségi ellátást és visszaadjuk a most még rabszolgaként kezelt egészségügyi dolgozóknak a megbecsültségét, szabadságát, valamint a betegek biztonságát.

Dr. Lukács László György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese és a Népjóléti bizottság alelnöke

A rendkívül rossz népesedési mutatókat egy széles lakhatási programmal lehet kizárólag megoldani.
Elharapódzott a nyugdíjas-szegénység Magyarországon a Fidesz 2010-től tartó regnálása óta.

2019 április