A kormánypártok nélkül is megalakul a Fidesz pártfinanszírozását vizsgáló bizottság

2017-10-30 15:57

A Jobbik "csonkabizottságot" hoz létre a Fidesz 2010 és 2017 közötti kampányköltéseinek vizsgálatára - közölte Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, miután a parlament igazságügyi bizottsága nem támogatta egy hivatalos vizsgálóbizottság felállítását.

A frakcióvezető emlékeztett a HírTV Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zrt. által tett feljelentés szerint volt olyan szolgáltatás, amelyért a Fidesz egyáltalán nem is fizetett, összes költéseinek pedig mindössze harmadát vallotta be az Állami Számvevőszéknek.

A Jobbik egyebek mellett arra vár választ, mekkora költségvetési kár keletkezett, kinek milyen fokú büntetőjogi felelőssége van, továbbá hogy "a tiltott pártfinanszírozás" mennyire befolyásolta az ügy a 2010-es és 2014-es parlamenti választás eredményét.

Kitért arra is: korábban már volt olyan vizsgálat, amikor a Fidesz kezdeményezésére megnézték a pénz útját a Tocsik-botrányban érintett MSZP-nél és SZDSZ-nél.

Hozzátette: a "fideszes kettős mérce" ebben az ügyben is tapasztalható, hiszen a mostani kezdeményezést egy gumisjogszabélyra hivatkozva leszavazták. Az ellenzéki pártok azonban a kormánypártok nélkül létrehozzák a "csonka bizottságot", amelynek üléseire meg fogják hívni a "releváns tanúkat" az ügyben.

alfahir.hu - jobbik.hu

Jogállamban a jog, Magyarországon Orbán oligarchái számítanak.

2017 november