Híreink

A kormányzat szavahihetőségéről

2018-12-20 16:46
-A +A

A korábbi ígéretekkel és a valós igényekkel szemben, a napokban megjelent kormányhatározat szerint a kormányzat csak töredékösszeget fordítana a Magyar Falu Programra.

A Jobbik a TÖOSZ és több mint száz szakember (köztük településvezetők, magasrangú minisztériumi tisztviselők, civil-, és érdekvédelmi szervezetek munkatársai) által kidolgozott, részletesen alátámasztott javaslatcsomag alapján 14 költségvetési indítványt nyújtott be a Program finanszírozására mindösszesen 300 milliárd forint nagyságrendben. Javaslataink egy élhető és éltető vidék lehetőségét teremtették volna meg, elérhető közszolgáltatásokkal, a lakhatás-, és a vállalkozásfejlesztés támogatásával.

Ezeket a kormánypártok a szakbizottságban azzal a meglepő és a valóságtól elrugaszkodott indokolással utasították el, hogy nem szokás költségvetési törvényt annak életbe lépése előtt módosítani, valamint van már bőven forrás elkülönítve a törvényben erre a célra.

Mostanra saját kormánya is megcáfolta a tájékozatlan fideszes honatyákat, hiszen a megjelent kormányhatározat erre a célra szolgáló új költségvetési sor létrehozása mellett, arra utasítja a pénzügyminisztert, hogy ezen sor feltöltéséhez gondoskodjon 75 milliárd – valamely ismeretlen forrásból történő - rendelkezésre állásáról. Ezek szerint még a Gulyás Gergely által bejelentett 150 milliárd sem valósulna meg, így – többek között – már szó sincs a mellékutak rendbetételéről.

A vegytisztán kormánypropagandát szolgáló, hangzatos ígérgetések egymás után lufiként pukkannak szét. A közmondás szerinti sánta kutya pedig megint hamar lekörözte a hazug Fideszt. 

Hegedűsné Kovács Enikő, a Jobbik alelnöke

Ajánlott cikkek

Háromszáz hektárig fizetné ki a gazdálkodóknak a földek után igényelhető területalapú támogatást a Jobbik.
A Jobbik nem szeretné, ha a tiszaújvárosi beruházáshoz hasonlóan vendégmunkásokat telepítenének be a Budapest alatti szénhidrogénmezők kitermeléséhez.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 augusztus