A kormányzat szavahihetőségéről

2018-12-20 16:46

A korábbi ígéretekkel és a valós igényekkel szemben, a napokban megjelent kormányhatározat szerint a kormányzat csak töredékösszeget fordítana a Magyar Falu Programra.

A Jobbik a TÖOSZ és több mint száz szakember (köztük településvezetők, magasrangú minisztériumi tisztviselők, civil-, és érdekvédelmi szervezetek munkatársai) által kidolgozott, részletesen alátámasztott javaslatcsomag alapján 14 költségvetési indítványt nyújtott be a Program finanszírozására mindösszesen 300 milliárd forint nagyságrendben. Javaslataink egy élhető és éltető vidék lehetőségét teremtették volna meg, elérhető közszolgáltatásokkal, a lakhatás-, és a vállalkozásfejlesztés támogatásával.

Ezeket a kormánypártok a szakbizottságban azzal a meglepő és a valóságtól elrugaszkodott indokolással utasították el, hogy nem szokás költségvetési törvényt annak életbe lépése előtt módosítani, valamint van már bőven forrás elkülönítve a törvényben erre a célra.

Mostanra saját kormánya is megcáfolta a tájékozatlan fideszes honatyákat, hiszen a megjelent kormányhatározat erre a célra szolgáló új költségvetési sor létrehozása mellett, arra utasítja a pénzügyminisztert, hogy ezen sor feltöltéséhez gondoskodjon 75 milliárd – valamely ismeretlen forrásból történő - rendelkezésre állásáról. Ezek szerint még a Gulyás Gergely által bejelentett 150 milliárd sem valósulna meg, így – többek között – már szó sincs a mellékutak rendbetételéről.

A vegytisztán kormánypropagandát szolgáló, hangzatos ígérgetések egymás után lufiként pukkannak szét. A közmondás szerinti sánta kutya pedig megint hamar lekörözte a hazug Fideszt.

Hegedűsné Kovács Enikő, a Jobbik alelnöke

Elharapódzott a nyugdíjas-szegénység Magyarországon a Fidesz 2010-től tartó regnálása óta.
A napnál is világosabb, hogy a kormány arra játszik, hogy minél több intézmény nehéz helyzetbe kerüljön. A kórházak egy részére már így is felügyelőket nevezett ki…

2019 április