Koronavírus: Rig Lajos önkéntes munkát vállal az egészségügyben

2020-03-18 15:45
Rig Lajos
"Tekintettel a kialakult vészhelyzetre, ezúton jelentkezem önkéntes munkavégzésre! Négy gyermekes édesapaként, jelen helyzetben a lelkiismeretem és a szakmai elhivatottságom azt diktálja, hogy mint aneszteziológus szakasszisztens és mentő ápoló többet tudok tenni a magyar emberekért, mint országgyűlési képviselőként."

- olvasható Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselőjének Facebook posztjában.

Mint írja: "A súlyos szakember és eszközhiány, az eladósodottság miatt az egészségügy romokban. A koronavírus terjedésébe végleg beleroppanhat. Kásler Miklós miniszter bejelentette, hogy 65 év feletti egészségügyi dolgozó nem találkozhat közvetlenül a betegekkel, ezért felhívást tett közzé egészségügyi dolgozók munkavégzésére. Az életkor vagy a járványügyi megfigyelés miatt most újabb orvosok és szakdolgozók esnek ki, akiket pótolni kell. Most mindenkire szükség van!"

A jobbikos képviselő egyben arra kéri valamennyi, a pályáját elhagyó egészségügyi dolgozót, hogy

"Fogjunk össze a nemzetért és aki teheti, kövesse a példámat"

Érdeklődésünkre a politikus közölte: jelentkezését, valamint a végzettségét igazoló dokumentumokat elküldi a központilag megadott címre, valamint az Országos Mentőszolgálat, a tapolcai, ajkai, veszprémi és keszthelyi kórház számára is.

Hozzátette:

"Ott fogok segíteni, ahol szükség van rám. Természetesen a munkavégzésért egy fillért sem kérek"

Mint mondta: Így az összes, egészségügyben dolgozókra vonatkozó etikai szabály vonatkozni fog rám.

Alfahír

A munkahelyvédelmi alappal munkahelyek tömegét lehetne megmenteni a későbbi megszűnéstől, tömegeket lehet a segélyezés elől az aktív munkaerő-piacon tartani.
Jakab Péter
Jakab Péter a "felhatalmazási" törvényről szóló szavazásról.

2020 március