Híreink

A korrupció megszüntetése és a bérek felzárkóztatása a legfontosabb

2019-05-08 17:50
-A +A
 
A Jobbik frakcióvezető-helyettese, Szilágyi György szerint a kormánynak mihamarabb választ kell adnia, hogy miből fizette ki Orbán Viktor a több millió forint értékű magánrepülős utazásait, miközben a vagyonnyilatkozata szerint nem engedhetne meg ilyen utazásokat.
 
A Jobbik egy másik kérdésben is választ vár, hogy született-e kormánymegállapodás arról, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal építéséhez több tízezer kínai vendégmunkás érkezik Magyarországra.
 
Szilágyi György hozzátette, hogy „több mint gyanús, hogy a szerződés részleteit és a költségeket titkosította a kormány. A legoptimistább becslések szerint is több évtizedbe fog telni, mire az állam végleg teljesíti a kötelezettségeit a kínai állam felé.”
 
Az ellenzéki párt politikusa szerint, ha valóban több tízezer kínai munkással akarják ezt a beruházást megvalósítani, akkor az meghatározhatja Magyarország jövőképét. Ugyanis az azt mutatja, hogy a kormányzat - ahelyett, hogy a hazai bérek emelésével és a kivándorlás megállításával foglalkozna - külföldi munkaerővel tölti be az üres állásokat.
 
Szilágyi György leszögezte, hogy a Jobbik szeretné elérni, hogy az ország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez annak érdekében, hogy az EU-s források ne a fideszes oligarchák zsebeit tömhessék meg.
 
Mi a korrupció ellen harcolunk, Orbán Viktor és csapata a korrupciót kívánja fenntartani  - tette hozzá.
 
Szilágyi György az Alfahír azon kérdésre, mely szerint Bede Zsolt, a Vadhajtások nevű kormányközeli „hírportál” főszerkesztője, a vasárnapi szlovák himnusztörvény elleni tiltakozáson provokálta a párt elnökét, Sneider Tamást úgy fogalmazott, hogy „Innen is látszik, hogy kinek mennyire fontos a felvidéki magyarság ügye. A Jobbik részéről a párt elnöke vett részt, míg a Fidesz csak egy provokátort tudott küldeni a himnusztörvény elleni tiltakozásra.”
 
Egy másik újságírói kérdésre, amely szerint Ujhelyi István MSZP-s politikus európai parlamenti "akciócsoportot" szeretne létrehozni az ellenzéki pártok között, Szilágyi György ügy felelt, pártja a parlamentbe jutása óta bármely politikai erővel hajlandó együttműködni olyan ügyekben, amelyek Magyarország érdekét szolgálják. Képes lenne a Fidesszel is együttműködésre, ha a kormány az ország érdekeit szolgálná, de sajnos – főleg az utóbbi években – erre nem sok példa volt.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 szeptember