Köszönőviszonyban sincs a valósággal Orbán ma felvázolt víziója

2018-05-10 19:57

A Jobbik szerint imponáló lenne Orbán Viktor beszéde, ha nem ő tartotta volna, és az elmúlt nyolc évben nem ő lett volna a miniszterelnök.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője Orbán Viktor parlamentben elmondott beszéde után sajtótájékoztatón csütörtökön azt mondta, sok szép szó és gesztus fogalmazódott meg, ezek között említette a háromharmad képviseletét.

Furcsállotta azonban, hogy az elmúlt nyolc évben a megosztás politikáját mutatta be a miniszterelnök.

Hozzátette: legutóbb Gyurcsány Ferenc alkalmazta az "oszd meg és uralkodj" elvet, de az a politika megbukott.

Elmondta azt is, hogy a miniszterelnök beszéde több ponton fenyegetést is tartalmazott, de Gyöngyösi Márton szerint "csak az fenyegetőzik, aki fél."

A frakcióvezető szerint Orbán Viktor olyan gazdasági és társadalmi víziót rajzol fel, amely "köszönőviszonyban sincs a realitásokkal."

Az országot valójában az elvándorlás, a demográfiai katasztrófa és az elszegényedés jellemzi.

Közölte továbbá, ha igaz lenne az, amit Orbán Viktor állít, hogy Magyarország a lehetőségek országa, akkor nem a külföldi álláskeresések száma, hanem a külföldről beáramló emberek száma növekedne, akik itt akarnának boldogulni.

Ma az ország Gyöngyösi szerint a korrupcióra épül, oligarchák működtetik, a fiatalok pedig tömegesen menekülnek el.

Kitért arra is, hogy "csúcsra járatták" a gyűlöletkampányt és a megosztás politikáját, Magyarország pedig nemzetközi szinten elszigetelődött. Ehelyett az összefogás politikáját kell követni, és úgy lehet az országot emelkedő pályára állítani, ha eljuttatják a magyar álláspontot a brüsszeli tárgyalóasztalokig.

alfahir.hu - jobbik.hu

A miniszterelnök-helyettes ne pazarolja a magyar emberek adóját és ne ölje meg a svéd emberek háziállatait.
Az OECD államok munkavállalói közül az egyik legtöbbet dolgozó, ámde méltatlanul alulfizetett dolgozói a magyarok.

2018 december