Követeljük a kormánytól a kötelező házi karantén azonnali elrendelését!

2020-03-22 11:20
koronavírus
Aki időt nyer, életet nyer – a mondás régi, de most különösen aktuális. Számunkra úgy tűnik, hogy az Orbán-kormány elvesztegette azt, ami most a legdrágább, méghozzá az időt. Az elmúlt napok felelőtlennél felelőtlenebb kormányzati megnyilatkozásai, a koronavírus tulajdonképpeni bagatellizálása nem segítette a járvány totális kiterjedésének megelőzését. Az elmúlt napoknak sokkal inkább arról kellett volna szólniuk, hogy a legszigorúbb járványügyi rendelkezések mellett a magyar munkaadók és munkavállalók számára megnyugtató gazdasági és szociális intézkedéseket hoz az Orbán-kormány és hitelesen tájékoztatja a lakosságot. Ehelyett Orbán Viktor - a jelek szerint - azt tartja a legfontosabbnak, hogy katonákat küldjön az utcára és a magánvállalatokhoz. Mindennél fontosabb neki az is, hogy a még megmaradt független sajtó kellemetlennek vélt kérdéseit is száműzze a kormányzati „sajtótájékoztatókról”, és ami a legaggasztóbb, hogy határozatlan időre biztosítsa a saját rendkívüli hatalmát.

Arra kérjük a kormányt, hogy hozza meg az általunk több napja követelt intézkedést honfitársaink egészségének és életének védelmében! Kérve kérjük Magyarország kormányát, hogy döntsön felelősen, és rendelje el a kötelező házi karantént minden magyar állampolgár érdekében, három indokolt kivétellel: munkavégzés, vásárlás, illetve segítségnyújtás esetén! Arra is kérjük Orbán Viktor kormányát, hogy vegyen példát a szomszédos országokról, és pótolja azoknak a jövedelmét, akik elveszíthetik a munkájukat és a megélhetésüket a járvány miatt. Követeljük az Orbán-kormánytól, hogy szervezze meg a szociálisan rászorulók és az idősek ellátását a kijárási tilalom idejére! Arra kérjük a magyar kormányt, hogy cselekedjen végre felelősen, és tegyen meg mindent a magyar emberek védelmében, és eszébe se jusson a saját hatalmának építésére, álságos és átlátszó ürügyként használni a jelenlegi - egyre tragikusabbá váló - járványügyi helyzetet!

Reménykedünk, hogy minden ép ésszel kötelezőnek tűnő járványügyi lépés azért maradt el, mert a kormány többet tud nálunk. Bízunk abban is, hogy azért nem hozták meg Magyarországon azokat az intézkedéseket, amelyeket a neves hazai járványügyi szakemberek, szakmai szervezetek, illetve a járványban, veszteségekben és áldozatokban nálunk előrébb járó országok, nemzetközi szervezetek tanácsoltak, mert van valami, amit mi nem tudunk! Ráadásul az általunk javasolt intézkedésekhez már most megvan az Orbán-kormánynak minden felhatalmazása.

A kormánynak fel kellene bontania az önfeladó, gazdasági árulással felérő paktumot

2020 augusztus