Híreink

A közigazgatási dolgozók létszámleépítése nem bürokráciacsökkentés, hanem a maradók megfélemlítését szolgálja

2018-08-15 20:02
-A +A

A kormányinfón bejelentett leépítések hátterében az a törvényi változás áll valójában, ami szerint az állami szolgálati jogviszony bevezetésre kerül 2019. január 1-től a minisztériumokban, valamint a kormány, illetve a minisztériumok irányítása alatt álló, központi államigazgatási szerveknél. Tehát ettől az időponttól az itt dolgozó kormánytisztviselők már az állami tisztviselői bért kaphatnák, ami jóval méltányosabb összeg, mint az eddig alkalmazott, a 38.650 forintos köztisztviselői illetményalapra épülő juttatás.

Rendkívül visszatetsző az a megoldás, amit a bérfejlesztés fedezetéül alkalmaz a kormányzat, vagyis, hogy az utcára kerülő tisztviselők fizetését csoportosítják át a megmaradó létszám számára. Ez az alantas módszer semmilyen módon sem szolgálja a közszolgálatában állók motiválását, sem pedig az erős nemzettudatra épülő és értékelvű közszolgálati tisztviselői hivatás, illetve az ehhez kapcsolódó kiszámítható életpálya megteremtését.

Ceterum censeo: a bürokrácia, azaz - a mai értelemben – a törvényi túlszabályozottság felesleges és káros. Ennek a jelenségnek a csökkentése a törvényhozás munkáján múlik. Így tehát nem szabad és nem is lehet felelőssé tenni a „bürokrácia-jelenségért” a közigazgatásban dolgozókat, akiknek a hatályos törvények betartása és betartatása munkaköri kötelezettségük. A kormány "fűkasza"-elvű létszámleépítése pusztán a közszolgálati dolgozók megfélemlítésére alkalmas.

Hegedűsné Kovács Enikő, a Jobbik alelnöke

Ajánlott cikkek

Pontosan tudjuk, hogy Farkas Flórián miért élvezheti a büntetlenséget.
A két képviselő, a Jobbik többi képviselőjéhez hasonlóan, elkötelezett annak érdekében, hogy a kiépülő korrupt fideszes diktatúra helyett, egy szabad, élhető és biztonságos Magyarországot teremtsenek.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 június