Közlekedéspolitikai rendszerváltást sürget a Jobbik

2018-02-13 17:26

A Jobbik eltörölné a fizetős parkolást, ahol nem támasztható alá a forgalomszabályozó szerep - közölte Z. Kárpát Dániel, a legerősebb ellenzéki párt alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus kifejtette: a fővárosban és a nagyvárosokban is szeretnék áttekinteni a fizetős parkolás teljes hatásmechanizmusát és válaszokat kapni arra, hogy az hol szolgál forgalomszabályozó szempontokat és hol van szó puszta pénzbehajtásról.

Jelezte továbbá, hogy szakmai vitát szeretnének folytatni arról, hogy a parkoló társaságok csak állami vagy önkormányzati háttérrel működhessenek, mert jelenleg a magáncégek milliárdos bevételre tesznek szert, míg az önkormányzatokhoz csak a forrás töredéke jut el.

"A Jobbik ingyenessé tenné a parkolást az egészségügyi és oktatási intézmények környékén" - mondta az alelnök, aki felháborítónak nevezte, hogy egy kerületi lakosnak plusz kiadásokkal kell számolnia, ha abba az egészségügyi intézménybe viszi hozzátartozóját, ahová tartozik.

Az utóbbi években ebből a rendszerből kiveszett az emberség - fogalmazott, hozzátéve: továbbra is fenntartják azon javaslatukat is, hogy szükség van egynapos autópálya-matricára.

A politikust kérdezték Juhász Péter, az Együtt elnöke és annak volt élettársa közötti konfliktusáról. Azt felelte: az erőszak minden hasonló formáját elítéli, de nagyon "fázna" egy olyan Magyarországtól, ahol a közszereplők egymás magánéletében turkálnak.

Faggatták a Jobbik unióhoz fűződő viszonyáról is. Megismételte, hogy mindig is egy EU-mérleget hiányoltak, ami kimutatja, hogy Magyarország mely területeken nyert és melyeken vesztett a tagsággal. "A summás vélemények, hogy ki kell lépni vagy nem kell kilépni, már nem merülnek fel ilyen élesen, mint a korábbiakban" - kommentált korábbi nyilatkozatokat.

Azt is elmondta: a béruniós kezdeményezés révén látja esélyét, hogy egy regionális együttműködés tárgyalási potenciált jelentsen Nyugat-Európával szemben. Magyarország jövője az unión belül képzelhető el, de ehhez tisztességes feltételek kellenek, például a bérunió, a magyar földek megvédése, továbbá kerítés határőrséggel.

alfahir.hu - jobbik.hu

A kormányzat eltaposná a hazai közoktatás fajsúlyos részét jelentő – a mintegy negyedmillió nappali rendszerben oktatott diákot, huszonötezer főállásban foglalkoztatott tanárt.
A magyar hatóságok legfontosabb feladata, hogy azonnal elfogják és átadják a macedón hatóságoknak a szökésben lévő volt macedón kormányfőt Nikola Gruevszkit

2018 november