Híreink

A közszférával fizettetik meg a kormányzati korrupció árát?

2019-11-14 16:59
-A +A

A Jobbik Magyarországért Mozgalom nem érti, miért rendelt el titokban lészámstopot a kormány az amúgy is munkaerőhiánnyal küzdő közszférában.

Előbb az egészségügyben elrendelt, a közvélemény előtt letagadott, a kórházvezetők számára azonban megerősített létszámstopról adott hírt a kormánytól független, valódi sajtó, majd újabban a teljes közszférában elrendelt létszámbefagyasztásról érkeztek hírek. Miközben a kórházak súlyos szakemberhiánnyal küzdenek, a rendőröket túlóráztatással zsigerelik ki, illetve korábban több kormányablakot is amiatt kellett bezárni, mert elfogyott a munkaerő. E közben a kedd esti törvénymódosító dömpingben beterjesztettek a közszférát érintő számos tervet, amelyek helyenként még növelnék is a kormányhivatalok feladatait. Elvonnák például az önkormányzatok építési igazgatással kapcsolatos hatásköreit, s átadnák a kormányhivataloknak, így az önkormányzatoknak attól kezdve nem lenne beleszólásuk abba, hogy mi épülhet a településükön.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is bérrendezést és 21. századi európai munkafeltételeket követel a magyar közszférában dolgozóknak.A Jobbik óva int attól, hogy a magyar kormány a közszférán spórolja meg az Európai Unió által a napokban kilátásba helyezett sok száz milliárd forintos, uniós pályázatok miatti gigabüntetést, vagyis hogy a rendszerszintű kormányzati korrupció árát a közszférával fizettesse meg.

Potocskáné Kőrösi Anita, országgyűlési képviselőSajtóközlemény: A közszférával fizettetik meg a kormányzati korrupció árát?

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 július