Híreink

A külföldi szennyvíziszapnak nincs politikai hovatartozása

2019-07-26 10:55
-A +A

A múltheti kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter bejelentette, hogy a Kormány megálljt fog parancsolni a külföldről érkező szennyvíziszapnak. Örülünk annak, hogy a kormánypártok is felfigyeltek a problémára, igaz, ehhez több évre és a Jobbik országgyűlési képviselőinek figyelemfelhívó megmozdulásaira volt szükségük. Az is sajnálatos, vagy leginkább szánalmas, hogy a kormánypártok politikai sárdobálásra használják a külföldi fekália témát, ahelyett, hogy elismernék saját felelősségüket, hiszen hatósági engedély nélkül nem hozhatnák be az import mocskot. A Jobbik, a korábbi és jelenlegi kormánypártok harcán túltekintve valóban szeretné megoldani a helyzetet, amely veszélyt jelenthet a környezetre, az állatvilágra és az emberekre is.

Az ügyet azonban csak félig sikerült kezelnie a kormánynak, hiszen a hazai szennyvíziszapot továbbra is felhasználhatják egy kétséges eljárással, amelyet más országokban már betiltottak. A komposztálási eljárással ugyanis feltételezhetően nem szűrhetőek ki megfelelő mértékben a legveszélyesebb vegyületek, mint például a mikroműanyagok, a hormontartalmú gyógyszerek maradékai, vagy éppen a higany és egyéb nehézfém-származékok.

A Jobbiknak továbbra is az a véleménye, hogy szükséges az egész rendszer felülvizsgálata, szakemberek széles körű bevonása, és egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítása, amelyről már folyik az egyeztetés.

Nunkovics Tibor, országgyűlési képviselő

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Az elmúlt nyolc évben, a Handó Tünde nevével jelzett korszakban nem minden állt meg úgy, ahogy egy jogállamban meg kellene.
A kormánypártok döntésének értelmében egyetlen egy ellenzéki képviselő sem vehet részt a sajtó ellenőrzését gyakorló Médiatanács működésében.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 december