Híreink

A külföldre vándorolt magyarok választásokon való részvételét segíti a Jobbik

2018-02-22 07:10
-A +A
 
A Jobbik felhasználóbarát kisokossal, a szavazóköröket tartalmazó térképpel és online kampánnyal segíti a külföldre vándorolt magyarok választási részvételét - közölte Dúró Dóra, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján.
 
Dúró Dóra azt mondta: "az elmúlt 8 év fideszes kormányzásának mérlege 700 ezer külföldre vándorolt magyar, sok szétszakadt család és az ezzel együtt járó demográfiai katasztrófa, ezért a Jobbik nemzetstratégiai jelentőségűnek tartja, hogy ezeket a családokat minél előbb hazahívják, és segítsék abban, hogy szülőföldjükön boldoguljanak." 
 
A Jobbik ugyanakkor ellenzékből is szeretné segíteni a külföldre vándorolt magyarok választási részvételét.            
 
A Jobbik honlapján közzétettek a külföldi szavazással kapcsolatban egy felhasználóbarát kisokost, ugyanis a Nemzeti Választási Iroda (NVI) oldalán csak bonyolult keresés után lehet fellelni ezeket az információkat. Mivel az NVI honlapján a külföldi szavazókörök csak egy listában szerepelnek, ezért a Jobbik egy térképet is készített, amelyen mind a 115 szavazóhelyet feltüntetik, így könnyebben kereshető lesz.
 
Emellett a Jobbik, külföldi szervezetei segítségével, egy online kampányba kezdett, hogy a külföldre vándorolt magyarok közül minél többen vetessék fel magukat a szavazói névjegyzékbe, mert ez a szám jelenleg alacsony.
 
A képviselő beszámolt arról is, hogy a párt külföldi baráti körei és a Jobbiknál jelentkező szimpatizánsok segítségével szeretnének létrehozni egy olyan online ügyfélszolgálatot, amely abban segít, hogy a választás napján minél többen el is a jussanak a szavazókörökbe, hiszen ehhez egyes esetekben akár több száz kilométert is kell utazni. 
 
"A Jobbik, ahogyan korábban is, a külföldi szavazókörökbe is küld szavazatszámlálókat, mert szeretnék, ha választások tisztasága ezeken a helyeken sem lenne megkérdőjelezhető."
 
Dúró Dóra hangsúlyozta: mindez azonban csak átmeneti megoldás, mert a Jobbik kormányra kerülve 2022-től bevezeti az elektronikus szavazás rendszerét észt példa alapján, valamint kiterjeszti a levélben szavazás lehetőségét is.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

Ajánlott cikkek

Bérfelzárkóztatás helyett tömegével hozzák Magyarországra az ukrán vendégmunkásokat.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 január