Híreink

Különös kérés a képviselőtől

2018-01-16 19:46
-A +A
 
Rig Lajos, a Jobbik egészségügyi szakpolitikusa keddi sajtótájékoztatóját zárta ezzel a különös kéréssel.
 
Az legerősebb ellenzéki párt országgyűlési képviselője azután tartott sajtótájékoztatót, miután kiderült, az ötöd- és hatodéves orvostanhallgatók 38,1 százaléka már biztosan tudja, hogy a tanulmányai után elhagyja az országot, míg a kint dolgozók 40 százaléka ugyan visszajönne, de csak abban az esetben, ha megváltoznának a hazai feltételek: azaz ha javulna a bérezés és a kórházakban tapasztalható munkakörülmények.
 
A kormány által bevezetett őszóndíjprogramról Rig Lajos kijelentette, hogy a saját és a szakma álláspontja szerint is megbukott, de a jobbikos politikus amúgy is úgy látja, nem ösztöndíjra van szüksége az orvosoknak, a szakdolgozóknak és a kisegítő személyzetnek, hanem megfelelő bérezésre. Az európai átlagot pedig csak úgy érhetjük el, ha bevezetjük a béruniót - tette hozzá.
 
És ez nem várhat tovább, "mert ha hagyjuk elvándorolni az orvosainkat, akkor kiürül a rendszer, és ha kiürül a rendszer, nem fogjuk tudni működtetni az egészségügyet" - figyelmeztetett Rig Lajos.
 
Azért kérte a politikus minden egyes megjelent sajtódolgozótól, hogy a lelke és a szíve mélyén gyújtson egy mécsest a rendszer áldozataiért, és mindazokért, akik ezután esnek áldozatul.
 
Rig Lajos ígéretet tett, a Jobbik 2018-as győzelem után azért fog dolgozni, hogy ez a tendencia megforduljon.
 
alfahir.hu - jobbik.hu
 

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Diákok, szülők és pedagógusok számára is érthetetlennek tűnik, hogy amíg a bölcsődéket és az óvodákat megnyitják, addig a köznevelésben az „adok is, meg nem is" a jellemző.
Jó néhányszor letelt már az a bizonyos két hét, amit még a 2010-ben hatalomra került Orbán-kormány belügyminisztere, Pintér Sándor ígért, mondván, ennyi idő alatt helyre fogja állítani a rendet.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 május