Híreink

Kultúrharc Fidesz-módra: soha nem elég?

2019-12-09 18:03
-A +A

A Jobbik növekvő aggodalommal értesült arról a salátatörvény-tervezetről, amely a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) kiüresítésén keresztül a magyar színházi életet teljes kormányzati kézi vezérlés alá rendelné. A módszer már sajnos megszokott: a fideszes törvénygyár gyorsított eljárásban, megfelelő szakmai egyeztetés nélkül, egyszerű strukturális átalakításnak álcázva igyekszik átvinni a Parlamenten egy olyan törvényt, amelynek egyetlen célja az egypárti túlhatalom bővítése – ezúttal a kultúra területén.

A Jobbik nemzeti néppártként rendkívül aggasztónak tartja, hogy a fideszes kultúrharc immár a kulturális élet támogatásában korábban szakmai döntéseket hozó NKA teljes kiüresítéséig is eljutott. Ez a politika a színházak, a helyi és nemzetiségi társulatok önállóságát sem kíméli, sőt fennmaradásukat is veszélyezteti. A legsötétebb bolsevik időkre tartjuk jellemzőnek, amikor a politika totális kontrollt gyakorol a kultúra fölött, ezért elfogadhatatlannak tartjuk a törvényjavaslatot, és kiállunk az ellene tiltakozók mellett. A Fidesz úgy próbálja beállítani a kulturális élet felforgatását, hogy erre az úgynevezett „zaklatószínházak” miatt van szükség, a valóságban azonban a Fidesz vált „zaklatópárttá“, zaklatja, megfélemlíti, sőt erőszakot tesz az egész magyar kultúrán.

A Fidesz ezekkel a lépésekkel végleg a könyvégetők pártjává vált, a Jobbik viszont a tudás és a kultúra pártján áll mint tisztességes polgári erő.

Dr. Brenner Koloman, Jobbik frakcióvezető-helyettes, oktatási és kulturális kabinet vezetője

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A kormánynak fel kellene bontania az önfeladó, gazdasági árulással felérő paktumot

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 augusztus