Lakástakarékpénztárak: "folytatják a magyar jövő felzabálását"

2018-10-16 16:12

A lakás-előtakarékosság állami támogatásának kivezetésével a kormánypártok "folytatják a magyar jövő felzabálását" - mondta keddi budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Szerinte a lépéssel a fiatalokba, a középkorúakba és az idősebbekbe is belerúgtak, "amit semmi nem indokolt". Két nap alatt statáriális módon "kivéreztették" az életüket tervezni kívánó polgárokat, akik így nem tudnak majd új építésű lakást vásárolni - mondta az ellenzéki politikus, aki szerint ezeknek az embereknek így az a lehetősége is elveszik, hogy pár év alatt legalább az önrészt összegyűjtsék, vagy bővítsék, felújítsák otthonukat. Ez pedig rontja a népesedési kilátásokat, gyorsítja a kivándorlást - vélekedett.

Z. Kárpát Dániel "legalábbis visszatetszőnek" nevezte a kormánypártok szerinte flegma magatartását akkor, amikor a családok évében már 1300-nál több családot lakoltattak ki, és nem zárult le a devizahitelesek kálváriája.

Szólt arról is: parlamenti és "kemény, markáns demonstrációkon" azon kívül is fellépnek az ügyben, valamint a köztársasági elnököt kérik majd fel alkotmányossági aggályaik eloszlatására.

alfahir.hu - jobbik.hu

A város fideszes országgyűlési képviselője két hónapja nem válaszol a jobbikos politikus megkeresésére.
A Jobbik és több magánszemély is megelégelték Volner János hazudozásait, és beperlik a volt alelnököt.

2018 november