Híreink

Lakhatási programot hirdetett a Jobbik

2019-04-25 18:51
-A +A
 
Meghirdette a Jobbik három pilléres lakhatás-támogatási rendszert is tartalmazó programját. A párt képviselője, Z. Kárpát Dániel a csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a rendkívül rossz népesedési mutatókat egy széles lakhatási programmal lehet kizárólag megoldani.
 
A Jobbik képviselője úgy fogalmazott, hogy a kezdeményezéssel azt szeretnék elérni, hogy minél több magyar állampolgár saját tulajdonú ingatlanban éljen, ezzel pedig a kivándorlással kacérkodó fiatalokat is könnyebben itthon lehetne tartani.
 
Az ellenzéki párt politikusa hozzátette, hogy évente legalább ötezer, optimális esetben viszont tízezer bérlakást kellene építeni garantált minőségben, hazai vállalkozókkal, és ugyanilyen ütemben lehetne felújítani a félmillió üres ingatlanból azt a több tízezret, amely erre alkalmas.
 
Z. Kárpát Dániel szerint a program becsléseik szerint évi 200 milliárd forintba kerülne, de az összeg jelentős része később visszaáramolna a költségvetésbe. Arról nem is szólva, hogy az egyre rosszabb népesedési mutatókat is javíthatná hosszú távon.
 
A Jobbik programjában egy Erzsébet-utalványhoz hasonló, a bérbeadónak fizetendő lakbértámogatási rendszert is javasol. Az összeget befolyásolná a lakbér összege és a család teherviselő képessége.
 
Támogatják a diákok tüntetését
 
Z. Kárpát Dániel az Alfahír azon kérdésére, mely szerint támogatják-e a pénteki diáktüntetést úgy nyilatkozott, hogy a Jobbik-frakciója képviseltetni fogja magát ezen a demonstráción, Farkas Gergely vezetésével, aki korábban még petíciót is indított a kötelező nyelvvizsga bevezetése ellen.
 
A Jobbik képviselője kiemelte, hogy hatalmas szimpátiával tekint minden hasonló megmozdulásra, ugyanis manapság már ahhoz is bátorság kell, hogy valaki felemelje a hangját a kormánnyal szemben.
 
alfahir.hu - jobbik.hu
 

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A harminc százalékos béremelés és a hatékony béralku mézesmadzagjának hamis fogadalmára hivatkozva vették el több mint harmincezer pedagógustól a hatékonytalannak kikiáltott közalkalmazotti státuszt.
Úgy fest a helyzet, hogy a miniszterelnöknek csak azért volt szüksége az egészségügyi rendszer feletti kontrollra, hogy a zavarosban halászó haverokat végül helyzetbe hozhassa.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 május