A látszatintézkedések mögött: totális kudarc a kormány gazdaságpolitikája

2018-01-10 09:06

A Jobbik egyetért a minimálbérek növelését célzó iránnyal, de ha a magyar kormány nem segíti a kis- és középvállalkozásokat a termelékenység javításának lehetőségéhez akkor beláthatatlan károkat okoz. A jelenlegi, nyilvánvalóan kampánycélokat szolgáló intézkedések mellett a valódi megoldás a béruniós kezdeményezés támogatása lenne.

A kormány béremelésre kényszerítette a munkaadókat úgy, hogy a rájuk vonatkozó közterheket nem csökkentette, sőt a kormánypropagandával ellentétben a magyar gazdaság termelékenységének motorja sem indult be, így a vállalkozók kénytelenek áraikat növelni, szolgáltatásaik színvonalát csökkenteni vagy még rosszabb esetben elbocsátani dolgozókat. A Fidesz-kormány meggondolatlan kampányfogásai miatt tovább romlik a magyar emberek életszínvonala és még több munkavállalót sarkallnak elvándorlásra.

A Jobbik szerint a magyar emberek életminőségét nem a megalapozatlan kampányintézkedések, hanem a magyar gazdaság termelékenységének növelését célzó, valódi bérfelzárkóztatást kínáló béruniós gazdaságfejlesztési stratégia megvalósítása javíthatja. Amennyiben a Bérunió megvalósulására felépített programunk beteljesítésére felhatalmazást kapunk a választóktól, akkor garantáljuk, hogy a magyar kis- és középvállalkozások termelési szintjük, valamint az előállított és értékesíthető hozzáadott-értékük által képessé válnak a magasabb fizetések kitermelésére.

A Jobbik sajnálatosnak tartja, hogy ebben a hazugságok mentén kiépülő diktatúrában nem Magyarország jövője, hanem csak és kizárólag a hatalom megtartása érdekli a kormányzat vezetőit. A magyar emberek életszínvonalának valódi javítása helyett a megoldásokat sürgető Jobbik tönkretétele vált kiemelt céljukká amellett, hogy meggátolják a Bérunió és minden jobbító gazdasági koncepció megvalósulását.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik Vállalkozásfejlesztési bizottságának elnöke

Ander felidézte azt a számos botrányt, ami a kormányzat köznevelési intézmények vezetőinek kinevezési gyakorlatát övezte.

2019 június