Legyen az ápolási díj mértéke legalább a minimálbér összege!

2018-07-12 15:47

Az ápolási díj alapjának megemeléséről szóló törvényjavaslatot minden, a Költségvetési Bizottságba delegált ellenzéki párt képviselője együtt nyújtotta be azért, hogy azt a szégyenteljesen alacsony díjat, amelyet a Magyar Állam az otthon ápolt beteg családtagok után a gondozó családtagnak fizet, megemeljék.

Tegnap a Költségvetési Bizottság kormánypárti képviselői felkérték a Pénzügyminisztérium képviselőjét, hogy dolgozza ki ennek a súlyos problémának megoldási javaslatait a költségvetés forrásainak biztosításával.

Ennek következtében azért, hogy kezdődjön el egy párbeszéd a parlamenti hét párt képviselői, valamint a Kormány képviselői között az optimális megoldás érdekében, a törvényjavaslatot az ellenzéki képviselők visszavonták, s reményekkel telten várjuk, hogy a Kormány teremtse meg azt a forrást, amely ezt a célt szolgálhatja.

dr. Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője

Varga-Damm Andrea szerint a devizahitelesek és az otthonápolók ügye nem várhat őszig.
Noha csaknem kétszázezer fő az évente foglalkoztatott diákmunkások létszáma, mégis számos helyen kihasználják őket, elmaradnak a bérek, juttatások.

2018 július