Híreink

Legyen lehetőség a mozgásképtelen idős és beteg polgárok otthoni ügyintézésére

2015-02-09 17:43
-A +A

A XVIII. kerület önkormányzatának február 4-ei testületi ülésén három, a Jobbik által jegyzett előterjesztés került napirendre.

1. A mozgásképtelen idős és beteg polgárok otthoni ügyintézésének lehetőségétindítványozó előterjesztésünk felemás fogadtatásra talált a város vezetésénél. Aggályosnak vélik e szolgáltatás technikai, személyi kivitelezését. Annak ellenére, hogy mi hivatkoztunk más önkormányzat ez irányú kedvező döntésére és megoldására. Végül is arra jutottunk, hogy megvizsgálják a lehetőségeket és ésszerű határidőn belül visszatér a testület erre a témára.

Összefoglaló videó:

http://www.bp18.hu/docs/varosnaplo/672/Kt-14.pdf
http://www.bp18.hu/docs/varosnaplo/672/Kt-14kieg1.pdf

2. Az egyes termékbemutatók alkalmával elkövetett csalások, megtévesztések és nem korrekt bánásmódok terjedésének kívántunk gátat szabni, melyek főleg idősebb emberek sérelmére történnek. Végül Dr. Molnár Ildikó címzetes főjegyző asszony törvényességi iránymutatása szerinti döntést hozott a testület. Az önkormányzat, lehetőségeinek megfelelően, adminisztratív és tájékoztatási feladatokat határozott meg magának. Ezúton is felhívjuk mindenki figyelmét a kérdéses “termékbemutatók” veszélyeire. Bármilyen kedvezőnek tűnő ajánlatot is kapnak, legyenek erősen kritikusak, körültekintők, és ha gyanús esettel találkoznak, jelentsék a hatóságoknak. Remélhetően már nem sokáig folytatódhat ezen kétes üzleti gyakorlat. Ugyanis a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke szerint is “csak a totális tiltás védené a fogyasztókat”. Szerintünk is a törvényhozás sürgős feladata a nem tisztességes kereskedelmi tevékenységek hatékony megakadályozása. Addig is mindenki legyen rendkívül gyanakvó, ha túlságosan is kedvező vásárlási, hitelezési ajánlatot kap.

Összefoglaló videó:

http://www.bp18.hu/docs/varosnaplo/672/Kt-16m.pdf
http://www.bp18.hu/docs/varosnaplo/672/Kt-16kieg1.pdf
http://www.bp18.hu/docs/varosnaplo/672/Kt-16kieg2.pdf
http://www.bp18.hu/docs/varosnaplo/672/Kt-16kieg3.pdf

3. Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására tett javaslatunk végül kompromisszummal végződött, mely a Polgármester feladataira vonatkozott. Azok közül is a Fővárosi Közgyűlésben folyó tevékenységéről, az ezekről való beszámolási kötelezettségéről. A Jobbik elfogadta a félévenkénti rendszeres tájékoztatást, mert a köztes időben a Polgármester felé intézett kérdésekkel is megfelelő és időszerű információkhoz juthat a testület.

Városháza_k_3

http://www.bp18.hu/docs/varosnaplo/672/Kt-15.pdf

Jobbik XVIII. kerület

Kapcsolódó cikkek


A Fővárosi Közgyűlés mai ülésére a Jobbik képviselője, Czeglédi János előterjesztést nyújtott be annak kapcsán, hogy a f
Több kormánypárti irányítású önkormányzatban testületi döntés nélkül is kihelyezték a székely zászlót.
A székely zászló összetekerve, műanyag gyorskötözőkkel lefogva, az ablakhoz begyűrve volt beledugva ugyanabba a tartóba,

Ajánlott cikkek

Lassan már nincs hét, nincs nap, hogy ne derüljön ki egy-egy kötvényt vásárló Fidesz-migránsról, hogy a jelenléte és tevékenysége biztonsági kockázatot jelent Magyarországnak.
Évek óta hangoztatjuk, hogy a Fidesz politikája a szakadék szélére taszítja a magyar közoktatást.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2018 szeptember