Legyen lehetőség a mozgásképtelen idős és beteg polgárok otthoni ügyintézésére

2015-02-09 17:43

A XVIII. kerület önkormányzatának február 4-ei testületi ülésén három, a Jobbik által jegyzett előterjesztés került napirendre.

1. A mozgásképtelen idős és beteg polgárok otthoni ügyintézésének lehetőségétindítványozó előterjesztésünk felemás fogadtatásra talált a város vezetésénél. Aggályosnak vélik e szolgáltatás technikai, személyi kivitelezését. Annak ellenére, hogy mi hivatkoztunk más önkormányzat ez irányú kedvező döntésére és megoldására. Végül is arra jutottunk, hogy megvizsgálják a lehetőségeket és ésszerű határidőn belül visszatér a testület erre a témára.

Összefoglaló videó:

2. Az egyes termékbemutatók alkalmával elkövetett csalások, megtévesztések és nem korrekt bánásmódok terjedésének kívántunk gátat szabni, melyek főleg idősebb emberek sérelmére történnek. Végül Dr. Molnár Ildikó címzetes főjegyző asszony törvényességi iránymutatása szerinti döntést hozott a testület. Az önkormányzat, lehetőségeinek megfelelően, adminisztratív és tájékoztatási feladatokat határozott meg magának. Ezúton is felhívjuk mindenki figyelmét a kérdéses “termékbemutatók” veszélyeire. Bármilyen kedvezőnek tűnő ajánlatot is kapnak, legyenek erősen kritikusak, körültekintők, és ha gyanús esettel találkoznak, jelentsék a hatóságoknak. Remélhetően már nem sokáig folytatódhat ezen kétes üzleti gyakorlat. Ugyanis a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke szerint is “csak a totális tiltás védené a fogyasztókat”. Szerintünk is a törvényhozás sürgős feladata a nem tisztességes kereskedelmi tevékenységek hatékony megakadályozása. Addig is mindenki legyen rendkívül gyanakvó, ha túlságosan is kedvező vásárlási, hitelezési ajánlatot kap.

Összefoglaló videó:

3. Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására tett javaslatunk végül kompromisszummal végződött, mely a Polgármester feladataira vonatkozott. Azok közül is a Fővárosi Közgyűlésben folyó tevékenységéről, az ezekről való beszámolási kötelezettségéről. A Jobbik elfogadta a félévenkénti rendszeres tájékoztatást, mert a köztes időben a Polgármester felé intézett kérdésekkel is megfelelő és időszerű információkhoz juthat a testület.

Városháza_k_3

Jobbik XVIII. kerület