Legyen a Rákellenes Világnap gyásznap!

2020-02-06 07:47

A Rákellenes Világnap alkalmából közölt statisztikát az Eurostat a rákos halálozások számából. Szomorú tény, hogy hazánk rendelkezik az EU tagállamok között a legrosszabb mutatóval.

A Jobbik azt javasolja, és ezt is kezdeményezi a törvényhozásban, hogy a Rákellenes Világnap addig legyen gyásznap hazánkban, amíg nem sikerül a tragikus számokat leszorítani. Fel kell hívni a döntéshozók figyelmét a rákellenes programok támogatásának fontosságára, a lakosság figyelmét pedig arra, hogy mennyire fontos a helyes életmód és a szűrővizsgálatokon való részvétel. Azért van szükség a gyásznapra, hogy mindenki megértse, hogy csak együtt győzhetjük le a daganatos megbetegedéseket, és azért is, hogy megértsék, hogy a jelenlegi tragikus helyzeten csak a döntéshozók, a szakma és a lakosság közös összefogásával lehet változtatni.

Legyen február negyedike minden évben gyásznap, amíg az egész Európai Unióban hazánkban halnak meg a legtöbben daganatos megbetegedésben.

Lukács László György, országgyűlési képviselő

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.

2020 július