Legyen a Rákellenes Világnap gyásznap!

2020-02-06 07:47

A Rákellenes Világnap alkalmából közölt statisztikát az Eurostat a rákos halálozások számából. Szomorú tény, hogy hazánk rendelkezik az EU tagállamok között a legrosszabb mutatóval.

A Jobbik azt javasolja, és ezt is kezdeményezi a törvényhozásban, hogy a Rákellenes Világnap addig legyen gyásznap hazánkban, amíg nem sikerül a tragikus számokat leszorítani. Fel kell hívni a döntéshozók figyelmét a rákellenes programok támogatásának fontosságára, a lakosság figyelmét pedig arra, hogy mennyire fontos a helyes életmód és a szűrővizsgálatokon való részvétel. Azért van szükség a gyásznapra, hogy mindenki megértse, hogy csak együtt győzhetjük le a daganatos megbetegedéseket, és azért is, hogy megértsék, hogy a jelenlegi tragikus helyzeten csak a döntéshozók, a szakma és a lakosság közös összefogásával lehet változtatni.

Legyen február negyedike minden évben gyásznap, amíg az egész Európai Unióban hazánkban halnak meg a legtöbben daganatos megbetegedésben.

Lukács László György, országgyűlési képviselő

A Jobbik szerint a kormány klímavédelmi akciótervével két probléma is van.
A korábbi, részleges áfa-csökkentések során a kereskedők lenyelték a különbözetet, ezért az árakat figyelő monitoring rendszert hoznának létre.

2020 február