Híreink

Lejárt "az IMF-paktum alapján megszabott bérek" ideje

2017-02-15 08:10
-A +A

A Jobbik a köztisztviselői alapilletmény emelését sürgeti, emellett pluszforrást javasol az önkormányzatoknak a garantált bérminimum emelkedése miatt.

Hegedűs Lorántné, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján bírálta, hogy csak a garantált bérminimumnak megfelelő emelést kapják meg a hivatali dolgozók, a 38 650 forintos alapilletmény pedig több mint tíz éve változatlan.

Egy középfokú végzettségű köztisztviselőnek eddig 33 évet kellett dolgoznia, hogy többet kapjon mint a garantált bérminimum, ez most 37 év - mondta a politikus, aki szerint ez egy nő esetében azt jelenti 40 év munkaviszony utáni nyugdíj esetén, hogy minimálbér után jön a minimálnyugdíj.

A képviselő szégyennek nevezte a helyzetet és közölte: pártja véget fog vetni az "IMF-paktum alapján megszabott béreknek", hogy a közszolgálati munka ismét társadalami megbecsülést és rangot jelententsen.

Hegedűs Lorántné beszélt arról is, hogy a garantált bérminimum emelése egy közepes város önkormányzatának 40 millió forint plusz kiadást okoz, akihez a kormány nem biztosított kiegészítő támogatást. A Jobbik emiatt a költségvetési törvény módosítására kéri a kormányt és saját módosító javaslatot is benyújt a parlamentnek.

alfahir.hu - jobbik.hu

 

Ajánlott cikkek

Újra előkerült az Állami Számvevőszék által kiszabott 663 millió forintos pénzbefizetési kötelezettség témája.
dr. Varga-Damm Andrea facebook bejegyzése.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
26
27
28
29
30
31
 
2018 március