Lemondásra szólították fel Nyitrai Zsoltot az egri Kubatov-listák miatt

2020-02-02 08:51

„Évek óta sejtjük, most viszont Egerben bizonyossá vált, hogy létezik az úgynevezett Kubatov-lista, amin a Fidesz nyilvántartja a lakosságot” – kezdte szombati sajtótájékoztatóját Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke.

A politikus emlékeztetett, hogy csütörtökön robbant a hír, miszerint Eger város polgármestere, Mirkóczki Ádám nyilvánosságra hozta azokat a dokumentumokat, amiket az egykori fideszes alpolgármester irodájában találtak. Ezek egy részén a város lakóit listázták, de olyan iratokra is bukkantak, amik az ajánlásgyűjtéshez használt ívek másolatai voltak. Utóbbi bűncselekménynek számít, hiszen az íveket a választások után meghatározott időn belül kötelesek a pártok megsemmisíteni.

Dudás szerint az ügy súlyosságát tetézi, hogy az iratokat még csak nem is a helyi Fidesz-irodában, hanem a polgármesteri hivatalban találták, eszerint onnan irányíthatták a törvényellenes szavazatmaximalizálási rendszert.

Az iratokon egytől hetes skálán rangsorolták a kormányhoz hű embereket, ami a politikus meglátása szerint azon túl, hogy etikátlan, a Btk.-ba is ütközik. Az egri polgármester meg is tette a feljelentést személyes adattal való visszaélés és a választás rendjébe való beavatkozás miatt.

A Jobbik felszólítja a kormánypártot, hogy határolódjon el a cselekménytől, továbbá az egri közgyűlés kormánypárti képviselőitől és a térség országgyűlési képviselőjétől, Nyitrai Zsolttól elvárják, hogy mondjanak le, vonják le a konzekvenciákat, hiszen jogellenesen jutottak olyan előnyökhöz, ami révén most ellátják a térség képviseletét.

„Ez nem pusztán politikai, de morális válságot is jelent a Fideszen belül” -jelentette ki a jobbikos képviselő, aki szombat délután levélben fordul a miniszterelnökhöz, amiben arra kéri, hogy az érintett képviselőket hívja vissza tisztségeikből és zárja ki a kormánypárt soraiból.

Dudás gyanúja szerint nem Eger az egyetlen város, ahol ilyen cselekmény folyhatott. Mi több emlékeztetett, hogy jelenleg épp a február 16-i időközi választásra készülő Dunaújvárosban az a Molnár Tibor, aki független polgármesterjelöltként indul, valamiért mégis fideszes ajánlóívekre gyűjti az emberek ajánlását.

alfahir.hu - jobbik.hu

Diákok, szülők és pedagógusok számára is érthetetlennek tűnik, hogy amíg a bölcsődéket és az óvodákat megnyitják, addig a köznevelésben az „adok is, meg nem is" a jellemző.
Jó néhányszor letelt már az a bizonyos két hét, amit még a 2010-ben hatalomra került Orbán-kormány belügyminisztere, Pintér Sándor ígért, mondván, ennyi idő alatt helyre fogja állítani a rendet.

2020 május