Híreink

Lépjünk túl a bősi árnyékon!

2013-04-22 13:57
-A +A

Vona Gábor nemzetstratégiai kérdésben kér segítséget, egy tabu-kérdésben. Eltelt egy negyed évszázad, ideje volna újragondolni: mindenhol van vízerőmű, Magyarországon nincs. A Jobbik fontosnak tartja a kérdés boncolgatását, mivel az országon átfolyó vizek mindösszesen 5 százalékát használjuk. A vízlépcsővel magunk szabályozhatnánk aszály vagy áradás esetén a vízszintet. Hamis érv, hogy a környezeti értékeket veszélyeztetné a megoldás.

Vízenergiát is tudnánk termelni, ezáltal az ország energiafüggőségét is enyhíteni lehetne. A kormány mindeddig nem tett semmit. A beruházásoknak egyébként hatalmas munkaerőigénye volna.

A Jobbik javaslata szerint legalább két vízerőmű építse lenne szükséges a Dunán, a Dráva felső szakaszán a horvátokkal közös vízerőmű megépítése lenne szükséges. Vona a Duna magyarországi szakaszán a vízi személyi- illetve teherszállítás lehetőségének megteremtését is felvetette.

Mindezek az elképzelések nem ütköznek ökológiai szempontokkal. Vona Gábor kiemelte: a Jobbik szakmai vitát szeretne.

Fónagy János államtitkár válaszol, a magyarországi vízgazdálkodással kapcsolatban elmondta, hogy Magyarország alvízi ország. A földrajzi helyzetünkből adódóan a víz nagyon fontos, II. József mérnökei rajzolták meg a Duna-Tisza rajzait. Bős-Nagymaros ügyében a magyar társadalom alapállása nem változott. A Duna vízkormányzása szempontjából az energia harmad-negyedleges kérdés.

alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A vasárnapi időközi választáson fog kiderülni, hogy ez az egy egy elleni küzdelem 2022-ben sikeres lehet-e.
Ennél nemzetietlenebb gazdaságpolitikát ritkán látott Magyarország.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
2020 február