Letiltották a Jobbik közterületi reklámjait

2014-03-10 10:56

Simicska reklámcége uralja a közterületeket, a Jobbikot nyíltan letiltotta. Novák Előd bemutatta a bizonyítékot.

A helyi választási bizottsághoz fordult a XI. kerületben a Jobbik, mert tájékoztatása szerint a közterületi reklámokról döntő cég letiltotta őket.

Novák Előd országgyűlési képviselő, a párt alelnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy korábban a Jobbikot megkereste a Pajzs Kft. egy közterületi reklámajánlattal, amivel ő maga is élni kívánt. Később azonban azt a választ kapta, hogy az újbudai közterületeken a Publimont Kft. jóváhagyása nélkül nem lehet reklámcélú megjelenést kitenni közterületre, a cég felső vezetése pedig nem járult hozzá a Jobbik megjelenéséhez.

"Elnézését kérem,hogy még nem jelentkeztem, de főnökeim válaszára vártam eddig.

A Publimont Kft. a rendszergazda a XI. kerületben és az ő jóváhagyása nélkül nem lehet kitenni reklámcélú megjelenést közterületre. A cég felső vezetői nem járulnak hozzá az Önök közterületen történő megjelenéséhez. Így ebben az esetben sajnos nem tudunk szerződést kötni sem" - írta levelében a cég munkatársa.

Novák Előd a sajtótájékoztatón közölte: a Publimont Kft. ügyvezetője az a Vámos Attila, akinek neve más Simicska Lajoshoz köthető cégekben is feltűnik; felesége, Király Nóra pedig befutó helyen van a Fidesz országgyűlési választási listáján.

A Jobbik alelnöke elfogadhatatlannak és az esélyegyenlőséget súlyosan sértőnek nevezte, hogy egy, a Fidesz érdekeltségébe tartozó cég birtokolja a közterületi plakátok jelentős részét. Szavai szerint nemcsak arról van szó, hogy a Fidesznek és a kormánypropagandának helyet biztosítanak, hanem "a politikai riválisaik között is szelektálnak". Álláspontja szerint Schmuck Andor vagy Szili Katalin pártját felépítésre érdemesnek tartják, miközben a Jobbikot el akarják lehetetleníteni.

Mint mondta, a Jobbik kormányra kerülése esetén felszámolná azt a gyakorlatot, hogy pártok - akár közvetve - uralhassák a reklámpiacot, és ezzel a választási kampányt is befolyásolhassák.

Novák Előd a helyi választási bizottsághoz fordult panasszal, amelyet hétfő délután tárgyal a testület. Az alelnök bírálta azt is, hogy a kerületi lapban pénzért sem lehet választási hirdetést közzétenni, és csak a Fidesz kap benne helyet.

MTI - alfahir.hu - jobbik.hu